La Galeria de Artă din Centrul Nou s-a deschis Salonul de Primăvară al membrilor U.A.P. Satu Mare

Luni, 7 martie 2016, Galeria de Artă din Centrul Nou Satu Mare a găzduit expoziția colectivă tradițională ”Salonul de Primăvară”. Evenimentul a fost organizat de Filiala Satu Mare a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Spațiul expozițional s-a dovedit neîncăpător pentru numărul mare de iubitori de artă veniți să admire cele mai noi creații ale artiștilor plastici sătmăreni.

1Moderatoarea evenimentului a fost Cristina Gloria Oprișa, alături de criticul de artă Judit Erdös, care a remarcat faptul că manifestarea a devenit deja tradițională la Satu Mare. Expoziția colectivă este un bun prilej de a vorbi despre frumoasele tablouri expuse, care au un numitor comun, acela că ele reflectă sentimentele de bucurie și speranță.

2Pe simezele galeriei expun 36 de artiști plastici, iar numărul de tablouri și sculpturi de mici dimensiuni, este de circa 50. Cum este și firesc predomină tablourile cu flori, cele prin care artiștii vor să reprezinte renașterea vieții. Expun: Ana Maria Antal, Cristina Busuioc, Aurelian Busuioc, Radu Ciobanu, Ovidiu Hațeganu, Ștefan Gnandt, Eduard Herceg, Lia-Paul Trifu, Dorel Petrehuș, Gabriela Kiraly, Dan Cosma, Nyiri Zoltan, Florin Țițoc, Eugen Munteanu, Virginia Pișcorean, Ioan Pop Prilog, Maria Olteanu, Muhi Sandor, Lazin Csaba, Cristina Gloria Oprișa, Mica Sasu, Liviu Scripor, Lola Scripor, Minerva Radu-Mărginean, Timea Mitroi, Zita Pop, Nicolae Pop, Cristina Sabău-Trifu, Nyiri Angela, Vasile Tuns, Andrea Tămășan, Szekely Tunde, Liviu Paul, Erika Veres Wermescher, Valer Sasu, Zsuzsa Szemak.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

DSC_0028Vernisajul are loc atunci când constatăm că vine primăvara, fapt de care se bucură toată lumea. Este vremea renașterii naturii într-o vreme când lumina pe lângă semnificația mitică anunță această renaștere. De data aceasta expun artiști plastici consacrați dar și un număr mare de tineri. Dar, așa cum cu o floare nu se face primăvară, cu unul-două tablouri, tinerii nu se pot consacra, pentru aceasta este nevoie pentru ei, de o muncă susținută în anii care vin.

Numărul mare de tineri artiști aduc un suflu nou în arta plastică sătmăreană. Publicul este cel care va da verdictul final asupra creaíilor. Judit Erdös a felicitat întregul colectiv al Filialei sătmărene a UAP din România în frunte cu președintele ei profesorul Eugen Munteanu și a invitat iubitorii de artă prezenți să viziteze expoziția.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.