Activități numeroase și diverse la Biblioteca orășenească Tășnad

Am stat de vorbă cu responsabila Bibliotecii din cadru Casei orășenești de cultură Tășnad, Roxana Chioran, despre activitățile organizate în cursul anului 2015, precum și cele care se vor organiza în anul 2016.

DSC01602Fondul de carte al bibliotecii este constituit din 56.351 volume, gestionate de trei persoane. Biblioteca este frecventată de 640 de cititori permanenți dintre care 473 sunt cititori vechi la care s-au adăugat anul acesta 171 de cititori noi. Majoritatea lor sunt elevi, ne-a declarat Roxana Chioran. Biblioteca este dotată cu patru calculatoare, aici funcționează un biblionet care anul trecut a avut 3.396 de vizitatori.

DSC01595În colaborare cu Casa de Cultură Orășenească Tășnad, personalul de specialitate de aici contribuie la organizarea unor evenimente, unul ele dintre acestea aparținând bibliotecii. Dintre acestea amintim: Ziua Culturii Naționale la 15 ianuarie. În colaborare cu Liceul Teoretic a fost organizat un frumos spectacol la 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române. Au fost comemorați scriitorii: Otilia Cazimir – 120 de ani de la naștere, 90 de ani de la moartea lui Ioan Slavici, 175 de ani de la nașterea lui Titu Maiorescu.

DSC01603Un alt șir de evenimente sunt cele care au fost organizate în colaborare cu școlile din Tășnad, în cadrul săptămânii Școala altfel. Sunt organizate vizionări de DVD-uri, întâlniri cu cititorii, mărțișoare literare. Au fost organizate activități festive cu ocazia Zilei Drapelului, Zilei Naționale – 1 Decembrie, 1 Iunie, 25 aprilie – Ziua Bibliotecarului.

Caravana Culturii Sătmărene, constituie un bun prilej de întâlnire a cititorilor tășnădeni cu scriitori și poeți din județul Satu Mare și nu numai. Atelierele tematice sunt activități îndrăgite de elevi la care se înregistrează de fiecare dată o largă participare. La Biblioteca orășenească din Tășnad am întâlnit un colectiv harnic, inimos și competent dedicat iubitorilor de carte de toate vârstele.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 7, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.