Medalion Cultural Aniversar ”Claudia Popdan – 80”, vineri la Școala de Arte Satu Mare

Vineri, 11 martie 2016, de la ora 17.00, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Școala de Arte și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, va avea loc Medalionul Cultural Aniversar „Claudia Popdan – 80”, la sediul Școlii de Arte.

afis 2 (1)Basarabeancă de origine, Claudia Popdan, născută Lisnic, a văzut lumina zilei în data de 11.03.1936, în localitatea Cobâlea (azi Republica Moldova).

A fost o elevă eminentă şi părinţii au hotărât să o înscrie la Liceul Pedagogic din Satu Mare. Talentul deosebit şi vocea clară şi frumoasă a determinat dascălii să o sfătuiască să urmeze Conservatorul de Muzică din Cluj. Între timp l-a cunoscut pe artistul plastic Ion Popdan cu care s-a căsătorit  în anul 1965. După absolvirea Conservatorului a fost repartizată la Teatrul din Baia Mare ca solistă vocală.

Din anul 1966 a predat la Şcoala Populară de Arte din Municipiul Satu Mare, iar între anii 1974-1978 a fost numită directoare la Liceul de Muzică, îndeplinind şi funcţia de Secretar de Muzică la Filarmonica de Stat.

A fost prezentă în viaţa culturală a municipiului fie ca solistă de muzică la diferite spectacole şi recitări, fie ca dirijor. Claudia Popdan fiind timp de 27 de ani dirijorul corului mixt „Gaudeamus”.

A colaborat cu pianişti deosebiţi din România ca şi Weis Ferdinand şi Rónai István, a prezentat Lieduri de Ludvig van Bethowen, şi Claude Debusy.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.