Infracțiuni la regimul substanțelor periculoase, la o societate din Moftinu Mic

În baza planurilor de acțiune derulate pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au efectuat controale pe linia respectării regimului produselor de protecție a plantelor și a deșeurilor periculoase.

ingrasaminte_chimiceÎn urma unui astfel de control, la o societate din localitatea Moftinu Mic, a fost identificată cantitatea de 162,5 litri deșeuri de produse de protecție a plantelor și ulei industrial, față de care nu s-a luat măsura de eliminare totală, conform prevederilor legale.

În curtea aceleiași societăți, se afla depozitată cantitatea de 1000 kg îngrășăminte chimice, pentru care nu erau luate măsurile prevăzute de lege de asigurare și protejare față de orice sursă cu care dacă ar intra în contact, ar deveni inflamabile.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii de către administrator a infracțiunilor de ,,neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri,, și ,, nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate,, fapte prevăzute de O.U.G.195/2005, privind protecția mediului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 9, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.