Înșelăciunea prin metoda vânzării ”inelului de aur” a făcut o nouă victimă la Satu Mare

În data de 09.03.2016 ora 11.30, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin apel la S.N.A.U. 112 de către  un bărbat din Satu Mare, despre faptul că în timp ce se afla pe strada  Brândușa din Satu Mare, a fost acostat de către un bărbat de aproximativ 30-35 ani, pretextând că este turist din Italia și a rămas fără bani in Satu Mare.

inelSub acest motiv, că ar avea nevoie urgentă de bani, i-a oferit spre vânzare un inel din metal galben cu suma de 500 lei. Victima a cumpărat inelul și abia după o verificare mai atentă a constatat că a fost înșelat.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune prin această metodă, poliţiştii vă recomandă:

-Să achiziționați produse doar de la agenții economici care oferă certificate de garanție pentru marfa vândută. Evitați în acest fel achiziționarea unor produse contrafăcute;

-Nu vă lăsați acostați de persoane pe stradă, iar dacă se întâmămplă, fiți sceptici față de aceștia. Nu le încredințați bani sau bijuterii, chiar dacă vă promit că vi le vor înapoia;

-Nu aveți încredere în intermediari ori comisionari neautorizați, sau în persoanele care promit câștiguri miraculoase;

-Manifestați prudență și nu oferiți stăinilor detalii despre situația dumneavoastră financiară.

Dacă suspectaţi comiterea unor fapte de genul celei de mai sus, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 10, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.