Premieră la Teatrul de Nord: ”A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare

Duminică, 13 martie, Secția Română a Teatrului de Nord prezintă de la ora 19.00 premiera spectacolului ”A douăsprezecea noapte”, de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor. Scenografia este realizată de Maria Nicola iar pregătirea muzicală de Dorin Griguță.

A 12-a noapte AFIS final netDistribuția: Ioana Cheregi, Rora Demeter, Anca Dogaru, Carol Erdos, Carmen Frățilă, Cristian Iorga, Raluca Mara, Romul Moruțan, Vlad Mureșan, Dorina Nemeș, Alexandra Odoroagă, Stelian Roșian, Andrei Stan, Tibor Székely. Este valabil abonamentul Premieră ”Ștefan Mareș”. Prețul unui bilet este de 30 lei.

La conferința de presă susținută pe această temă, regizorul Eugen Gyemant a spus că spectacolul va fi unul curajos, în care se joacă travesti într-un univers în care totul este inversat, toți trăiesc într-o confuzie. Este un univers al iluziei, fiecare actor are o compoziție complexă. ”Am experimentat mai multe trasee, sunt multe momente muzicale și muzică integrată în spectacol. Cu trupa sătmăreană am lucrat foarte bine, a fost plăcut să descopăr aici personae noi. Scenografia este actuală, a reușit să pună în scenă tot ceea ce ne-am propus, deși nu a fost deloc ușor. Este o piesă despre iubire, are legătură cu ce se întâmplă cu noi fiind o explorare a cât mai multor nuanțe sufletești”, a spus despre premieră regizorul Eugen Gyemant.

DSC01769”A douăsprezecea noapte” este povestea încurcată a unei fete care naufragiază pe țărmul unui tărâm straniu numit Ilyria, condus de un duce pe care nu îl mai interesează nimic altceva decât dulcele abandon al unei iubiri imaginare și de o contesă care a jurat să își petreacă restul eternității în doliu perpetuu.

Pornind de la jocul erorilor sexuale construite de Shakespeare, ne propunem ca în spectacolul ”A douăsprezecea noapte” să explorăm tocmai tema travesti-ului și consecințele sale în același timp comice și tragice. Ilyria pe care o vom descrie este o țară în care domnește confuzia sexuală, un fel de limb al celor care nu știu încă cu adevărat cine sunt. Ilyria este locul unde ajung cei care nu știu ce își doresc în realitate și care nu se văd pe ei înșiși așa cum sunt.

Haosul orchestrat pe parcurs se îndreaptă în final către momentul de auto-descoperire dureroasă, în care fiecare realizează cine este, ce este și ce își dorește cu adevărat.” (Eugen Gyemant)

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 10, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.