ALDE Satu Mare: Sperăm că vom primi cele 10 milioane de euro pentru proiecte strategice

În data de 12 martie, la sediul Organizației ALDE Satu Marea, avut loc o conferință de presă susținută de vicepreședinții Organizației ALDE, Anamaria Marușca și Marcela Papici.

DSC_0003Anamaria Marușca s-a referit la vizita recentă făcută de primul ministru al României Dacian Cioloș la Bruxelles, ”care nu a avut mandat din partea Parlamentului României. Nu mi se pare normal ca cetățenii țării să nu fie informați cu ce se întâmplă cu România. La Bruxelles s-au discutat probleme ale migrației, în condițiile în care și sătmărenii s-au confruntat cu această problemă la Ardud și la Tășnad.

Marcela Papici a vorbit despre problema fondurilor europene și mai concret despre banii pe proiecte comune în sănătate cu Ungaria. ”Mulți și-au construit proiecte pe acești bani care nu e sigur că vor veni. Nimic din ceea ce a fost valabil până la guvernul tehnocrat nu mai este așa. Trebuia să primim pentru investiții 10 milioane de euro pe proiecte strategice în instituțiile de sănătate din județ. Până în prezent nu există nici un ghid pentru procedurile ce trebuie urmate pentru accesarea acestor bani. Sunt instituții cum ar fi universitățile care fac muncă de cercetare din aceste fonduri.

La Satu Mare am dori să reutilăm blocul operator, secția de mini chirurgie, neurologie, psihiatrie, centrul de recuperare pe baza apelor termale de la Tășnad, secție de sterilizare nouă. S-au schimbat modalitățile de încadrare a proiectelor ca urmare avem concurență cu alte proiecte din țară, iar pe programul transfrontalier România-Ungaria s-ar putea să concurăm cu proiecte din Arad și Oradea, ca urmare banii se vor dispersa și nu avem certitudinea viitorului așa cum ne-am propus”, a precizat Marcela Papici.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 13, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.