În județul Satu Mare va fi aniversată mâine Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Marţi, 15 martie, în judeţul Satu Mare se vor organiza și desfășura diferite manifestări cu ocazia aniversării Zilei Maghiarilor de Pretutindeni şi Comemorarea Revoluţiei de la 1848. 

DSC_0347În Satu Mare, la Placa comemorativă a poetului Petofi Sandor dispusă în Piata Libertăţii va avea loc un moment comemorativ. La bustul lui Petofi Sandor amplasat în Piaţa Eroii Revoluţiei cu începere de la ora 17.30 vor avea loc depuneri de jerbe. De la ora 19.00 în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor va avea loc un spectacol susținut de elevii liceelor Kolcsey Ferenc, Ham Janos și Reformat.

În Carei, la bustul lui Petofi Sandor, amplasat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Carei, cu începere de la ora 16.00 vor avea loc momente comemorative, la fel şi în incinta Castelului Karolyi din Carei, cu începere de la 17.00.

În Tăşnad va avea loc comemorarea organizată în incinta cinematografului Unirea, cu începere de la 17.00.

În Ardud vor avea loc depuneri de coroane la Obelisc cu începere de la ora 11.00 şi la  statuia lui Petofi Sandor-Szendrey din Ardud, cu începere de la ora 12.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 14, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.