Baza de Tratament din cadrul Stațiunii Balneoclimaterice Tășnad, o investiție de mare importanță

Unul din proiectele importante pentru anul 2016 pentru viitorul orașului Tășnad este realizarea unei Baze de Tratament în cadrul Stațiunii Balneoclimaterice de aici. Această bază va fi amplasată pe un teren de 11.200 metri pătrați, teren situat în intravilanul localității Tășnad. Pe acest teren se propune construirea unui baze de tratament cu o capacitate de 80 de locuri.

img_02Consiliul Local Tășnad consideră că această investiție ar fi foarte benefică pentru comunitate, deoarece ar contribui la creșterea nivelului de activitate, pentru zona aferentă ștrandului termal, și implicit a orașului Tășnad.

Se preconizează ca pentru efectuarea curei balneare, Baza de Tratament să fie structurată astfel: o zonă de primire, cu un registrator medical; cabinete de consultații (recuperare, medicină fizică, balneologie); cabinete de tratament (kinetoterapie, hidrokinetoterapie, electroterapie, masoterapie, hidrotermoterapie, hidromasaj, termoterapie locală, pneumoterapie); compartimente de relaxare; cabinet de urgențe medicale; cabinet pentru explorări funcționale, laborator (electrograf computerizat, oscilometru); compartiment tehnico-administrativ.

Regimul de înălțime propus pentru Baza de Tratament este de P+2. Intrarea principală se va face printr-un windfang protejat cu o copertină specială, iar intrarea va fi adaptată accesului persoanelor cu handicap locomotor. Tot în zona de acces vor fi amplasate: secretariatul de programare și luare în evidență, cabinete pentru medicii de specialitate, depozitul de lenjerie și cele pentru produse farmaceutice necesare procedurilor.

img_01Cabinetele de tratament se împart pe mai multe compartimente: compartimentul de kinetoterapie care cuprinde sala de gimnastică, sala de gimnastică analitică, sala de elongații, sala de terapie pe aparate. Cabinetul de hidroterapie se grupează în următoarele unități: hidrotermoterapie, hidroelectroterapie, hidrokinetoterapie.

Compartimentul de masoterapeutică se împarte în: unitatea pentru proceduri uscate și unitatea pentru proceduri umede.

Compartimentul de termoterapie locală este grupat astfel: o încăpere pentru proceduri și bucătăria de parafină și nămol.

Compartimentul de pneumoterapie poate avea în componență o unitate de aerosoli, o unitate de inhalații, camera pneumatică, o unitate de gimnastică respiratorie la aparate, spații pentru agrement cu saună, compartiment pentru îngrijire corporală, jacuzzi.

De asemenea, se vor asigura 60 de locuri de parcare și se vor amenaja spațiile verzi după amplasarea bazinelor și a locurilor de joacă pentru copii. Se preconizează ca întreaga investiție să se deruleze într-o perioadă de 12 luni, costul total al lucrărilor fiind estimat la 9.862.610 ron.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 14, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.