Băuturile răcoritoare ucid 180.000 de oameni anual

180.000 de oameni din întreaga lume mor anual din cauza consumului de băuturi cu conținut ridicat de zahăr, arată un studiu prezentat ieri peste ocean de American Heart Association.

soft-drink_2484428bPotrivit washingtontimes.com, unul din 100 de decese în rândul persoanelor obeze este pus pe seama consumului de răcoritoare dulci. Cele mai multe decese sunt înregistrate în Mexic, spun oamenii de știință, iar cele mai puține – în Japonia, țară care are și cel mai scăzut consum de băuturi răcoritoare pe cap de locuitor. Statele Unite s-au clasat pe locul 3 în clasamentul negativ. Cu toate acestea, 78% dintre decesele legate de consumul de băuturi dulci sunt atribuite țărilor mai puțin dezvoltate.

Datele utilizate de cercetătorii americani fac parte dintr-un studiu mai amplu realizat de Organizația Mondială a Sănătății în 2010. Potrivit acestuia din urmă, dintre persoanele care au decedat în 2010 în urma consumului excesiv de băuturi răcoritoare, 132.000 aveau diabet, 44.000 sufereau de boli cardio-vasculare și 6.000 de cancer.

Faptul că trei sferturi dintre decese au survenit în urma diabetului sugerează că „reducerea consumului de băuturi îndulcite cu zahăr reprezintă un pas important în scăderea ratei decesului cauzat de diabet”, a declarat Gitanjali Singh, coautor al studiului, într-un interviu citat de usatoday.com.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 martie 2013. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.