Discuții interesante pe marginea prozei scurte a scriitorului Mihai Sas, la Cenaclul Afirmarea

Miercuri, 16 martie 2016, membrii cenaclului Afirmarea și-au dat întâlnire la Centrul Cultural ”G. M. Zamfirescu”. Au participat la ședința cenaclului Ioan Anițaș, Mihai Sas, Gheorghe Cormoș, Ioan Sălăjanu, Georgeta Govor, Claudiu Govor, Angela Munteanu, Rodica Cuc, Aurel Bancoș, Cecilia Sas, Cornel Burcea, Liliana Doboș-Lazăr.

DSC_0025În prima parte a ședinței președintele cenaclului Ioan Anițaș, a prezentat stadiul în care se găsește întocmirea documentelor necesare pentru înființarea Asociației Clubul Creatorilor ”Afirmarea”.

Scriitorul Mihai Sas a citit trei fragmente de proză scurtă: „Vioara”, ”Metamorfozat” și ”Căprioara”. Primul care a luat cuvântul a fost pe marginea celor citite a fost poetul Ioan Sălăjanu care i-a dedicat un catren scriitorului. Gheorghe Cormoș a apreciat că Mihai Sas scrie academic, cu un limbaj ales cu multă grijă. Are o descriere frumoasă cu pasaje excepționale. Dialogul este simplu, curge natural, nu plictisește cititorul. Povestirea ”Căprioara” te duce cu gândul la ”Puiul” lui Emil Gârleanu. Poetul Ioan Sălăjanu a apreciat scrierile citite, a afirmat că autorul are talent de povestitor și-l sfătuiește să persevereze.

DSC_0020Claudiu Govor a avut cuvinte de laudă despre modul în care Mihai Sas reușește să pună pe hârtie povestiri frumoase, remarcând arta dialogului și mesajul clar din textele sale. După cuvintele de apreciere, Ioan Anițaș  l-a sfătuit pe scriitor să fie mai atent la cuvintele folosite în frază și să evite folosirea cuvintelor din aceeași familie în propoziție.

Liliana Doboș-Lazăr a apreciat că Mihai Sas realizează în scrierile sale o proză cu limbaj adecvat și a prezentat povestiri cu mult talent, în metafore. Este o proză foarte bună. În povestirea ”Vioara” se găsesc peisaje ce s-ar potrivi într-un roman. Scriitorul alunecă ușor de la concret la abstract. Temele prezentate sunt bune pentru nuvele sau chiar pentru un roman. În final, Liliana Doboș-Lazăr i-a recomandat să mai scrie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 17, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.