Infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, la Călinești-Oaș și Gherța Mare

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase continuă în aceste zile acțiunile de verificare a deținătorilor legali de arme și muniții letale și neletale supuse autorizării.

permisului-de-portarmaAstfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii serviciului împreună cu cei de la Postul de Poliție Călinești Oaș, au întocmit două dosare penale pentru nerespectarea prevederilor legale în acest domeniu.

Unul din dosarele penale i-a fost întocmit lui N. Cordoș de 41 de ani din Călinești Oaș, care nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă, expirat din septembrie 2013, cu toate că deținea un pistol cu proiectile din cauciuc și 13 proiectile cu bilă din cauciuc.

Nici Vasile F. de 48 de ani din Gherța Mare nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă, acesta expirând în noiembrie 2013. Cel în cauză deținea un pistol de autoapărare cu proiectile de cauciuc şi 50 bucăți cartuşe cu proiectile de cauciuc.

În ambele situații se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nedepunere a armei la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă, concomitent cu ridicarea armelor și munițiilor de la cei în cauză.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 18, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.