ALDE pregătește o moțiune simplă de cenzură împotriva deficiențelor din guvernarea actuală

Vineri, 18 martie, la sediul Organizației Județene ALDE Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul Ovidiu Silaghi și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef. Temele principale ale conferinței au fost organizarea în comun a Zilelor Orașului Satu Mare cu Zilele Județului Satu Mare, precum și prezentarea motivelor pentru care Organizația Națională ALDE pregătește o moțiune simplă de cenzură determinată de deficiențele și gafele făcute în ultima perioadă de către unii membri din guvernul Cioloș.

DSC01788Adrian Ștef a precizat că în urma discuțiilor avute cu primarul municipiului, dr. Dorel Coica, precum și cu primari din județ, s-a hotărât de comun acord ca Zilele Orașului Satu Mare și Zilele Județului Satu Mare să se desfășoare la aceeași dată. Astfel că în Centrul Nou, cu scena amenajată pentru muzică ușoară se vor desfășura activități ale municipiului Satu Mare, iar Centrul Vechi va găzdui spectacole de muzică populară și standurile de prezentare ale comunelor județului. ”Fac apel la toți locuitorii județului Satu Mare că aceasta este sărbătoarea tuturor. Nu este bine să politizăm, este o colaborare din punct de vedere administrativ și financiar a tuturor factorilor. Un președinte trebuie să unească toți cetățenii, așa cum am demonstrat și până acum că putem conviețui. Este evenimentul nostru, sărbătoarea noastră, este bine că le organizăm împreună. Am început organizarea evenimentului, până în prezent au răspuns invitației noastre 35 de primării, din care șapte cu primari ai UDMR”, a precizat Adrian Ștef.

Deputatul Ovidiu Silaghi a făcut referire la faptul că ministrul Muncii, Claudia Ana Costea a fost invitată de patru ori în Parlament la Comisia de Muncă în legătură cu legea salarizării pentru ca punerea ei în aplicare să se poată face în condiții bune. Ministrul nu s-a prezentat la invitația Comisiei de Muncă din Parlament, probabil legea salarizării nu este pregătită în detaliu. ”ALDE este convinsă că România este în creștere economică, fapt confirmat și de organismele europene și de statistică. De aceea bugetul poate susține și rezistă la creșterea salariului minim pe economie, precum și la alte majorări de pensii și salarii.  În aceste condiții și ministrul Finanțelor, Anca Dragu este de părere că legea salarizării nu este sustenabilă în forma propusă inițial”.

De asemenea, Ovidiu Silaghi a mai făcut precizări în legătură cu faptul că ministerul Fondurilor Europene nu a pregătit nici până în prezent caietele de sarcini și metodologia conform căreia să se poată întocmi documentațiile pentru accesul la fondurile europene. De asemenea, ”criza bebelușilor” nu a putut fi elucidată nici până acum. ”Într-un guvern tehnocrat, pentru astfel de deficiențe nimeni nu răspunde politic în fața nimănui”, a încheiat Silaghi.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 18, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.