Katharina Rosnovsky și Harausz Jenő au deschis expoziția „Rezonanțe emoționale prin culoare”

Duminică, 20 martie 2016, de la ora 12.30 în Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Rezonanțe emoționale prin culoare” a artiștilor Katharina Rosnovsky (Germania) și Harausz Jenő (România).

DSC_2314Evenimentul a fost deschis și moderat de Dragoș Georgescu, director al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, apoi a luat cuvântul profesorul Aurel Donca, care a prezentat detalii despre cei doi artiști și despre lucrările acestora.

Pictorii, Katharina Rosnovsky și Harausz Jenő au luat cuvântul, mulțumindu-le celor prezenți că au venit în număr atât de mare la deschiderea expoziției. Dan Raican, președintele Asociației de Luptă Împotriva Bolii Parkinson a adresat, de asemenea, câteva cuvinte publicului.

DSC_2309Momentele artistice au fost realizate de Larisa Latiș, care a interpretat o melodie de muzică ușoară, acompaniată la chitară de prof. Szűcs József, Adrian Ștefănuți a recitat o poezie, iar prof. Vlad Pașca a interpretat la vioară un fragment din „Rapsodia română”.

Au fost expuse 85 de lucrări de pictură în ulei și acuarelă reprezentând natură statică, portrete, peisaje dar și pictură suprarealistă.

Expoziția are caracter caritabil, fiind organizată pentru sprijinirea suferinzilor de Parkinson. Lucrările pot fi admirate timp de două săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 21, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.