Adelin Ghiarfaș și-a lansat candidatura la Primăria Satu Mare din partea PNȚCD

Luni, 21 martie, în sala mare a Muzeul Județean Satu Mare, Organizația PNȚCD Satu Mare și-a lansat candidații la funcțiile de primari la Satu Mare, Livada, Botiz, Certeze și Craidorolț. La eveniment a participat președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, secretarul general PNȚCD, Agoston Odon, secretar PNȚCD Andra Merițoiu, președintele Organizației Județene PNȚCD Satu Mare, vicepreședintele Organizației PNȚCD Satu Mare, Gheorghe Berinde și președintele Organizației Municipale PNȚCD Ovidiu Bologan. În holul muzeului a fost deschisă o expoziție intitulată ,,Ion Mihalache personalitatea, omul politic, martirul pentru neam”.

DSC_0009Luând cuvântul în fața celor prezenți, președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu a spus că se bucură că la Satu Mare partidul a rezistat, cu toate greutățile întâmpinate. Toate celelalte mari partide își au originea în FSN, ceea ce nu se poate spune despre PNȚCD. Proiectul în derulare este relansarea partidului. În continuare Aurelian Pavelescu a vorbit despre activitatea marelui om politic Ion Mihalache care în 1926 a pus bazele, împreună cu Iuliu Maniu, Partidului Național Țărănesc prin fuziunea Partidului Țărănesc condus de Ion Mihalache și Partidul Național Român din Transilvania condus de Iuliu Maniu. Ion Mihalache a luptat pentru interesele țărănimii. Astăzi partidul trebuie să-și păstreze idealul. După 1945 Ion Mihalache a fost arestat și întemnițat, refuzând libertatea în schimbul colaborării cu PCR. S-au amintit în continuare marile probleme cu care se confruntă România, scăderea natalității, plecarea a milioane de români din țară pentru un trai mai bun, lipsa locurilor de muncă, suferințele celor rămași. Trăim – a spus Aurelian Pavelescu – după modele impuse din afară. ”Eu cred că țara noastă are suficiente resurse pentru a se redresa”.

În partea a doua a adunării a luat cuvântul președintele Organizației Județene PNȚCD, Gheorghe Cora. El a numit această zi o zi importantă pentru filiala Satu Mare a partidului și a prezentat candidații pentru funcțiile de primari la alegerile din 5 iunie. A precizat că partidul nu face alianțe  cu alte partide pe plan local. Partidul are un program bun. O bună parte din locuitori trăiesc în sărăcie, tinerii nu au loc de muncă. Având în vedere că partidul este în reconstrucție, membrii vechi, plecați pe la alte partide sunt așteptați să revină la PNȚCD.

,,PNȚCD se reface pe principii sănătoase, este partidul țării, nu este un oarecare partid pe eșichierul politic, este o instituție națională, este istoria României”. Aurelian Pavelescu a făcut apel la membrii partidului ca împreună să salvăm România, iar cetățenii să participe masiv la vot. Oare cine este vinovat de faptul că doar 10 la sută din capital este românesc iar restul străin. Păcat că oamenii au lăsat țara pe mâna unor nevrednici care au adus țara aici, a spus Aurelian Pavelescu. Partidele mari care au condus până acum cer votul pentru un nou mandat după ce au condus țara ,,după o logică mafiotă”.

În încheiere Aurelian Pavelescu a spus că: ,,nu putem lăsa DNA-ul să rezolve toate problemele, e și responsabilitatea noastră a cetățenilor să le rezolvăm prin participarea la vot. Pornim la drum spunând mereu adevărul”. A făcut apel la toți să-l sprijine pe Adelin Ghiarfaș să câștige primăria. ,,Lupta este dură, se dă pe interese, pe bani, pentru a scăpa de cătușe”

În cuvântul său Adelin Gharfaș s-a prezentat ca un bun specialist în probleme financiare, având în vedere că de 19 ani lucrează în domeniul bancar. A spus că va fi un bun gospodar mereu pus în slujba cetățenilor. A propus înființarea unui ONG care să monitorizeze activitatea primăriei. ,,Trebuie să recuperăm orașul spre binele tuturor”. El a prezentat pe larg cele patru pași pe care le va promova ca primar dacă va fi ales primar. A promis facilități fiscal pentru cei care se reîntorc  în țară, racordarea la autostrada europeană la Mateszalka, circa 40 de km, facilități fiscale pentru investitorii străini, atragerea de fonduri europene, o mai eficientă gospodărire a banului public.

Aurelian Pavelescu a făcut în final referire la faptul că la alte partide se au în vedere interesele liderilor acolo nu se amintește nimic despre problemele țărănimii. PNȚCD este un partid profund creștin care nu acceptă căsătoriile între persoane de același sex, în felul acesta este în joc însăși existența noastră națională. A precizat că PNȚCD –ul va duce lupta până la capăt.

Din sală a luat cuvântul profesorul Teodor Curpaș care a vorbit despre situația partidului la Satu Mare, caracterizându-l ca un partid care merită toată atenția. A făcut câteva recomandări candidaților, faptul că la Satu Mare se votează etnic și că nu e bine că românii și-au prezentat foarte mulți candidați, situație care în caz de alegeri într-un singur tur favorizează UDMR–ul.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 22, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Adelin Ghiarfaș și-a lansat candidatura la Primăria Satu Mare din partea PNȚCD

  1. Lucreaza de la 18 ani insistemul bancar? M-as mira!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.