Spectacolul Trupei Harag György ”Bună, doctor Mengele!”, la Festivalul DESZKA

În cadrul programului celei de-a X-a ediții a Festivalului DESZKA, evoluează pe data de 22 martie, începând cu ora 16.30, ora locală, Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare cu spectacolul ”Bună, doctor Mengele!”.

Rappert-Vencz Gábor in rolul lui Lénárd Sándor - fotó Czinzel László (1)Spectacolul, jucat cu publicul pe scenă, este programat în sala mare a Teatrului Național Csokonai din Debrecen.

Festivalul DESZKA destinat dramelor contemporane și-a propus și în acest an să prezinte cele mai noi și cele mai reușite spectacole de teatru realizate după drame maghiare contemporane.

Programul festivalului include 17 spectacole destinate adulților pe lângă care 7 spectacole destinate copiilor și 4 spectacole realizate de studenți.

Conform părerii regizorului Lendvai Zoltán, piesa prezintă ideea conform căreia viața noastră a devenit absurdă, a dispărut din ea cultura, poezia, muzica, iar cultura generală este o adevărată raritate, fapt pentru care oamenii ca Lénárd Sándor sunt detestați, invidiați, mai mult, toată lumea încearcă să profite pe seama lor.

Spiró György este în prezent unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, mai ales pentru faptul că piesa ”Bună, doctor Mengele!” jucată în premieră de Trupa Harag György, a câștigat în 2015 marele premiu acordat de Asociația Dramaturgilor Maghiari din Ungaria.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 22, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.