Ziua Poliției Române va fi sărbătorită vineri la Satu Mare în Piața 25 Octombrie

Poliția sătmăreană pregătește manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române, la care îi invităm să participe pe toți cei care doresc să fie alături de poliţişti, la ceas aniversar. În 2016, Ziua Poliţiei Române va fi sărbătorită în Satu Mare, vineri, 25 martie, în intervalul orar 12.00 –  14.00, pe Platoul Prefecturii din Piața 25 Octombrie, unde vă așteptăm să faceți cunoștință cu munca de poliție.

demonstratie-ziua-politiei3În urmă cu 194 de ani, la data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica îi înmâna Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, șeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul cusut cu sigla Steagului Agiei. De atunci, simbolul creştin al Bunei Vestiri veghează asupra oamenilor, faptelor, evenimentelor şi destinului Poliţiei Române.

În fiecare an, la data de 25 martie, se evocă trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, Poliția Română.

An de an, poliţiştii au ales să-şi sărbătorească ziua lor, prin organizarea de evenimente menite să dezvăluie din secretele muncii lor. 25 martie constituie cel mai bun prilej pentru inspectoratele de poliţie judeţene de a promova profesia de poliţist în rândul tinerilor, de a prezenta dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale.

Astfel, în cazul unor condiții meteo favorabile, începând cu ora 12.00 pe Platoul din Piața 25 Octombrie din Satu Mare, vor fi amplasate standuri ale Poliţiei la care vor participa poliţişti rutieri, criminalişti, poliţişti de proximitate  şi prevenire, dar și cei din structurile S.A.S. care vor efectua demonstrații în care vor fi angrenați și câinii de serviciu. Cetăţenii vor avea ocazia să cunoască  dotarea structurilor de intervenție, a Poliţiei Rutiere și a Laboratorului Criminalistic Mobil. De asemenea, vor fi înmânate pliante cu conţinut informativ şi de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 23, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.