Două dosare penale întocmite pentru infracțiuni la regimul armelor și munițiilor

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase continuă acțiunile de verificare a deținătorilor legali de arme și muniții letale și neletale supuse autorizării.

maxresdefaultÎn data de 22.03.2016, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiștii din Negrești Oaș, au efectuat controale la deținătorii legali de arme și muniții letale și neletale supuse autorizării, ocazie cu care au întocmit două dosare penale.

Astfel a fost identificat Vasile V., de 35 de ani din Negrești Oaș, care nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă, acesta expirând la data de 02.03.2015. Negreșteanul deținea o pușcă cu aer comprimat.

Nici Vasile I. de 50 de ani din comuna Oraşu Nou nu s-a prezentat pentru prelungirea valabilitatii permisului de armă, acesta expirând la data de 24.12.2013. Și în acest caz, cel identificat deținea o puşcă cu aer comprimat.

În ambele situații s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de nedepunere a armei la un armurier autorizat in termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă. Totodată s-a procedat la ridicarea armelor descrise mai sus în vederea expertizării acestora şi luarea măsurilor legale ce se impun.

În aceeași zi a fost identificat Robert S. de 38 de ani din Satu Mare care deținea fără drept pocnitori (petarde). Acesta avea asupra sa o cutie care conținea 21 bucăți petarde. Petardele au fost ridicate pentru a fi expertizate, iar cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiune cu obiecte pirotehnice fără drept, faptă prevăzută Legea 126/1995.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 23 martie 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.