Oftalmologul dr. Bagosi Pall a salvat o pacientă de 77 de ani aflată în stop cardio-respirator

masaj_cardiacÎn data de 23.03.2016, la ora 15:13, Ambulanța Satu Mare a fost solicitată prin dispeceratul 112 în incinta cabinetului de optică medicală Wotana din Satu Mare, unde o persoană de sex feminin, de 77 de ani, era inconștientă.

Echipajul cu medic de la ambulanță a ajuns la caz în cinci minute și a găsit pacientă în stop cardio respirator (SCR), asupra căreia s-au început în mod profesionist manevrele de resuscitare de bază de către dr. Bagosi Pall, medic oftalmolog.

Ca urmare a manevrelor (masaj cardiac extern și ventilații gură la gură) începute rapid și foarte bine efectuate, pacienta a fost menținută într-un ritm socabil (fibrilație ventriculară), care a beneficiat de trei șocuri electrice externe livrate de personalul ambulanței, în urma cărora pacienta a fost salvată, apoi transportată la Spitalul Județean Satu Mare.

Iată cât de importantă este în salvarea unei vieți recunoașterea SCR și începerea manevrelor de resuscitare cât mai precoce. Ambulanța Satu Mare doreste să felicite promptitudinea și modul profesionist de acțiune al dr. Bagosi Pall, care a avut un important rol în salvarea acestei paciente.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 24, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.