Expoziție de fotografii reprezentative la Carei, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Greciei

Direcția de Cultură și Turism a Municipiului Carei continuă proiectul denumit ”Zile Naționale ale Țărilor U.E., relansat în 16 februarie anul acesta și având tema Clădiri Reprezentative, care are ca scop cunoașterea și promovarea valorilor culturale ale țărilor membre din Uniunea Europeană.

DSC_6746mCu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Greciei, Direcția de Cultură și Turism a municipiului Carei a expus azi, 25 martie 2016, o colecție de zece imagini despre clădiri reprezentative din Grecia. Imaginile sunt expuse pe gardul care înconjoară parcul dendrologic din jurul Castelului Károlyi din Carei și pot fi admirate timp de o săptămână.

Ziua Națională a Greciei reprezintă începutul revoluției antiotomane din anul 1821. Declanșarea revoluției a fost proclamată pe 25 martie 1821 la mănăstirea Agia Lavra de către arhiepiscopul Germanos al Patrasului. Ziua de 25 martie, care coincide și cu sărbătoarea religioasă „Buna vestire”, a fost stabilită ca aniversare oficială a Revoluției și este sărbătorită ca Ziua națională a Greciei.

Fotografiile au fost puse la dispoziție prin bunăvoința domnului Dragoș Gabriel Zisopol, președinte al Uniunii Elene din România (București) și a doamnei Dorina Mariana Balog. Direcția de Cultură și Turism a Municipiului Carei le mulțumește pe această cale pentru sprijinul acordat.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 25, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.