Programe care au ca scop ocuparea temporară a forței de muncă, subvenționate din Bugetul Asigurărilor de Șomaj

În Monitorul Oficial al României Nr. 172 din 8 martie 2016 a apărut Hotărârea Nr. 133 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii ne.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, și se referă la programele care au ca scop ocuparea temporară a forței de muncă pentru executarea de lucrări și activități de interes pentru comunitățile locale.

Bursa-locurilor-de-munca-netAngajatori pot fi:

a) autorități publice locale, prin regiile autonome de interes local sau județean înființate prin hotărâri ale autorităților deliberative, potrivit prevederilor Legii administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

b) firme private, respectiv societățile reglementate de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv societățile comerciale cu capital al unităților administrativ-teritoriale, înființate prin hotărâri ale autorităților deliberative potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

c) organizații neguvernamentale înființate potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv asociațiile, fundațiile și federațiile recunoscute ca fiind de utilitate publică, în condițiile legii, potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

d) alte organisme înființate potrivit legii, altele decât instituțiile și autoritățile publice, astfel cum acestea sunt definite prin Legea nr. 273/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Cuantumul lunar al subvenției acordate pentru fiecare persoană încadrată cu contract individual de muncă din rândul șomerilor este:

În perioada 1 aprilie-31 octombrie, 70% din valoarea indicatorului social de referință (500 lei)
În perioada 1 noiembrie-31 martie valoarea indicatorului social de referință, la care se adaugă contribuțiile de asigurări sociale datorate de angajatori, aferente acestuia.
Pot fi subvenționate următoarele categorii de servicii:

Servicii publice de refacere și întreținere a infrastructurii, de ecologizare și de realizare a unor lucrări edilitare.
Servicii sociale care cuprind activități de îngrijire la domiciliu a copiilor, bolnavilor, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 30, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.