Veste bună pentru economia mondială. Ce se întâmplă cu industria Chinei

rtr2ifujProfiturile industriei din China au întrerupt şirul de şapte luni de pierderi consecutive, în condiţiile în care datele arată că firmele s-au adâncit în datorii şi stocurile au crescut, scrie Bloomberg.

Profiturile au urcat cu 4,8%, de la 120 de miliarde de dolari în inauarie, a anunţat Biroul Naţional de Statistică. Companiile din energie, producătorii şi procesatorii de petrol, precum şi companiile producătoare de mâncare, au condus seria de câştiguri în industria chineză, în condiţiile în care 28 din 41 de companii au raportat profituri.

Anul trecut profiturile industriale au scăzut cu 2,3%.

”Sectorul industrial încă are multe dificultăţi. În primul rând, este un declin accelerat al profiturilor în sectoarele miniere şi ale materiilor prime. În al doilea rând, presiunea stocurilor rămâne ridicată, în condiţiile în care acestea cresc continuu şi nu se vând”, a declarat Biroul de Statistică.

Datoria companiilor chineze a crescut cu 5,5%, la 54.000 miliarde de yuani. Companiile au pe stocuri bunuri însumând 16,5 zile de muncă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 martie 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.