Prefectul s-a întâlnit cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

În data de 31 martie 2016, joi, s-a desfășurat ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Au participat prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, directorul Ramona Antonescu, consilieri, invitați. La ordinea de zi s-au discutat probleme propuse spre rezolvare la ședința anterioară, prezentarea activităților asociațiilor de pensionari cu ocazia sărbătorilor pascale și diverse.

prefexctPentru rezolvarea problemelor ridicate au fost invitați administratorul ștrandului Satu Mare, Gheorghe Țânțaș și directorul Transurban Satu Mare, Ionuț Bujor. S-a stabilit de comun acord că pensionarii vor avea acces în ștrand pentru tratament, în cele cinci zile lucrătoare ale săptămânii când nu este aglomerație mare, ca și la sfârșit de săptămână. Directorul CARP Satu Mare, Lucian Marișca a spus că va cumpăra un număr de bilete pe care le va distribui gratuit membrilor care au nevoie. S-a mai afirmat că în cadrul ștrandului urmează să se facă investiții în urma cărora acesta să poată deveni Centru de recuperare care ar putea fi gata la toamnă.

Directorul Transurban, Ionuț Bujor, a încercat să justifice motivul pentru care nu toți pensionarii beneficiază de gratuitate pe transportul în comun. Prefectul Radu Bud a spus că ”Noi susținem proiectul prin care toți pensionarii să poată utiliza mijloacele de transport în comun gratuit. Considerăm că directorul are disponibilitate și dorința să rezolve această problemă. Să se pregătească o Hotărâre de Consiliu Local pe care să o prezinte spre aprobare la următoarea ședință”.

În partea a doua a ședinței președinții celor două organizații de pensionari, Livia Haidu și Mircea Marian, au prezentat câteva din activitățile premergătoare sărbătorilor pascale. Au fost asigurate 118 pachete cu produse tradiționale din surse proprii acelor pensionari cu pensii mici, de asemenea au fost vizitați locatarii ”Căminului de cristal” de la Viile Satu Mare cu daruri și un program artistic.

În săptămâna premergătoare Paștelui va avea loc o deplasare la o mănăstire din județ. Mircea Marian a spus că sunt pregătite 120 de pachete unor pensionari cu pensii sub 500 de lei, a amintit și de buna colaborare cu copiii de la Asociația Stea pe care îi vizitează frecvent la grădina de pe strada Lucian Blaga.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 31, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.