Traversarea străzii prin loc nepermis a cauzat două accidente rutiere ieri în Satu Mare

Ieri, la ora 13.45, pe strada Lalelei din municipiul Satu Mare, Ioan O. de 56 ani din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate personală, l-a accidentat ușor pe Cornel P. de 58 ani, tot din Satu Mare, care în calitate de pieton s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

trecere pietoniConducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, în timp ce pietonul a avut o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambilor participanți la trafic le-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Tot în cursul zilei de ieri, la ora 17.15, pe strada Neajlov din Satu Mare, Mihai G. de 65 ani, din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate personală, a accidentat-o grav pe Vanessa H. de 9 ani din Satu Mare, care, lăsată nesupravegheată, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis si fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ totodată fiind recoltate probe biologice de sânge.

În ambele situaţii de efectuează cerctetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru evitarea unor evenimente rutiere de genul celor prezentate mai sus, Poliția recomandă pietonilor să fie prudenţi atunci când se angajează în traversarea drumului, să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi să ia în calcul că, atunci când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate şi este responsabilitatea lor să se asigure.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 1, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.