Campania naţională ”Şcoala Siguranţei Tedi” a ajuns și la elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Batarci

”Şcoala Siguranţei Tedi”, campanie naţională dedicată elevilor din clasele a I, presupune desfăşurarea unor activităţi menite să-i informeze pe şcolari despre principiile şi regulile care, respectate fiind, le pot aduce mai multă siguranţă. Joi, 31 martie 2016, a fost rândul copiilor de la Şcoala Gimnazială din Batarci, una din cele 14 şcoli din judeţ înscrise în campania ”Şcoala Siguranţei Tedi”, să afle mai multe despre siguranţa lor. Întâlnirea a fost susţinută de inspector principal Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

foto1Cei 20 de elevi aflaţi sub îndrumarea învăţătoarei Stan Diana, au aflat multe informaţii legate de siguranţa în trafic, semnificaţia unor indicatoare rutiere şi au identificat, împreună cu reprezentanta Poliţiei, locurile în care copiii de vârsta lor se pot juca în siguranţă, se pot da cu bicicleta, cu rolele sau cu trotineta.

Şi pentru că mulţi dintre copii s-au declarat utilizatori ai internetului, au fost punctate şi cele mai importante reguli în acest domeniu, minimul de cunoştinţe pe care un copil trebuie să le aibă atunci când se aventurează singur în lumea virtuală.

În aceeaşi zi la Batarci au fost susţinute şi activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi a consumului şi traficului de droguri. Aceste activităţi i-au avut în centru pe elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, la cele două întâlniri organizate participând peste 40 de elevi şi cadre didactice.

foto3Influenţa alcoolului şi drogurilor asupra comportamentului tinerilor, principalele infracţiuni pe care le comit minorii dar şi pedepsele pe care legislaţia română le prevede pentru minorii care au săvârşit infracţiuni, au fost câteva din subiectele fierbinţi pe care poliţiştii le-au dezbătut împreună cu elevii.

Activităţile preventive au fost apreciate a fi utile şi interesante, venind ca un suport pentru cadrele didactice interesate în a oferi o educaţie mai vastă elevilor, inclusiv din perspectivă juridică. Întâlnirile au fost posibile prin sprijinul acordat de conducerea şcolii, respectiv a directorului prof. Ciorbă Pop Romeo.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 1, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.