Întâlnire de lucru la Negrești Oaș, pentru implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020

Vineri, 1 aprilie, în sala de ședințe a Consiliului Local Negrești Oaș, în organizarea Primăriei a avut loc o întâlnire a oamenilor de afaceri, cultură, asociații de locatari cu specialiști de la Camera de Comerț și Industrie Satu Mare în scopul implementării proiectelor P.O.R A.P.2014-2020 la condițiile specifice locale și în mod concret cu privire la modalitățile de accesare a acestor fonduri.

DSC01906Întâlnirea de lucru a fost organizată și condusă de primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca. A mai participat directorul Camerei de Comerț și Industrie Satu Mare, Daniela Culic. Participanții au manifestat un viu interes pentru urmatoarele probleme: consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii, asupra proiectelor ce includ lucrări de construcții, creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale și publice ce înregistrează consumuri mari și măsuri care pot fi aplicate și asociațiilor de locatari. Proiectele includ de asemeni reabilitarea imobilelor a acoperișurilor, finisajele interioare, adaptarea construcțiilor existente pentru pesoane cu dizabilități. În aceste programe sunt incluse și cheltuieli de consultanță pentru realizarea proiectelor, pentru implementarea lor, precum și taxe și comisioane aferente.

DSC01903Un capitol aparte a cuprins dezvoltarea locală prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale. Acești bani pot fi accesați de unități administrativ teritoriale, de cult, ONG-uri și altele. S-au mai discutat probleme legate de îmbunătățirea calității terenurilor agricole, dezvoltarea turismului precum și creșterea numărului mediu de salariați prin crearea de noi locuri de muncă.

În final, fiecare participant a primit un exemplar cu precizări și norme privind modalitățile concrete de accesare a fondurilor și cheltuielile ce pot fi făcute prin Programul Operațional Regional 2014-2010.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 3, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.