Pictorul Aurel Țenț deschide miercuri la Centrul de Creație expoziția ”Studii de portrete”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în colaborare cu Asociația Culturală Sătmărenii și cu sprijinul Consiliului Județean, organizează miercuri 6 aprilie de la ora 15:00, în Galeria de Artă a instituției, vernisajul expoziției „Studii de portrete” al pictorului Aurel Țenț.

afis (3)Aurel Țenț este foarte activ, de numele dânsului se leagă nenumărate expoziţii personale şi de grup atât în judeţ, în ţară cât şi în străinătate. La cei 85 de ani, Aurel Ţenţ arată o vervă creatoare uimitoare şi reconfortantă.

Tematica tablourilor sunt inspirate din mitologia greacă, din biblie, din natură şi nu în ultimul rând de imaginea persoanelor.  Aurel Țenț este unul dintre artiștii care au înțeles că expresia artistică, nu este altceva decât o revelație – uneori convulsivă – a existenței.

Profunzimea temelor pe care le abordează vine din străfundurile unei conștiințe torturate mereu de perfecțiune, de armonizare inteligentă.

Artistul ajuns la o vârstă respectabilă dovedeşte o îndrăzneală şi agerime de spirit cum rar găseşti la veterani. Tehnica folosită, la limita între grafică şi pictură, cu un desen grijuliu, dar nu figurativ cu dinadinsul, în culori potrivite tematicilor şi migălos echilibrate, surprinde prin omniprezenţa unor linii subţiri, abia creionate, traversând cadre întregi. La portrete, uneşte trăirea artistică şi cea mistică în stilul specific dânsului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 4, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.