Elevi din 7 județe participă la Concursul Interjudețean de Matematică și Informatică ”Grigore Moisil” 

În perioada 8-10 aprilie 2016, la Satu Mare se va desfășura a XXXI-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, cel mai important concurs de acest fel din Nord-Vestul României. 

concurs de mateObiectivele concursului sunt:

1. Pregătirea de performanţă  şi promovarea competitivităţii elevilor;

2. Iniţierea unei modalităţi complementare de verificare şi evaluare a competenţelor dobândite în cadrul orelor de matematică și informatică;

3. Dezvoltarea la elevi a capacităţii de comunicare, de cunoaştere reciprocă, a fair-play-ului competiţional;

4. Antrenarea profesorilor în organizarea de competiţii la nivel naţional, în pregătirea şi însoţirea loturilor olimpice, în elaborarea de subiecte, în evaluare.

La concurs participă câte 20 de elevi la matematică și 12 la informatică din clasele V-XII din şapte judeţe: Satu Mare, Cluj, Bihor, Maramureș, Mureș, Bistrița Năsăud și Sălaj. Fiecare  inspectorat  școlar  județean a selectat elevii participanţi pe baza rezultatelor obținute la etapa județeană a Olimpiadelor de Matematică și de Informatică și pe baza criteriilor stabilite în  Consiliului Consultativ al disciplinei. Elevii vor fi însoțiți pe perioada derulării activității de 2 profesori, un profesor de matematică şi unul de informatică.

Comisia de evaluare a lucrărilor se compune din 8 profesori de matematică și 2 de informatică din fiecare județ participant. Din Comisia centrală a concursului fac parte profesori universitari și studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord Baia Mare și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, profesori de liceu din Botoșani și Timișoara.

Deschiderea festivă va avea loc vineri 8 aprilie 2016 ora 18.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Satu Mare. Concursul se desfășoară sâmbătă 9 aprilie 2016, la Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare. Festivitatea de premiere este programată pentru sâmbătă 9 aprilie 2016 ora 19.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Satu Mare. Pagina web a competiției se găsește la adresa http://gm2016.satmar.ro/.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.