Reguli de evitare a izbucnirii incendiilor la începerea activităților pe terenurile agricole

Datorită numărului mare de incendii izbucnite anual în perioada de primăvară odată cu începerea activităţilor agricole de curăţare a terenurilor, livezilor şi a viilor de vegetaţia uscată, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte câteva reguli ce trebuie avute în vedere în această perioadă. Astfel:

big_incendiu_miriste_pompieriArderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile în gospodăriile cetăţeneşti se face numai pe timp de zi, în locuri special amenajate cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii. De asemenea, se interzice acoperirea cu pământ a focarelor;

Colectarea în grămezi a vegetatiei uscate și a resturilor vegetale se va face astfel încât arderea să poată fi controlată;

Este obligatorie asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;

Este interzisă arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase cu excepţia intervenţiei pentru prevenirea răspândirii unor boli sau a dăunătorilor care afectează culturile (dacă există documente care să ateste acest lucru);

Luarea măsurilor pentru prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi îngrijirea copiilor.

Aducem la cunoștința cetățenilor că în perioada: 11.04 – 23.04.2016 acţiunea de curăţenie de primăvară, pentru colectarea deşeurilor vegetale din curţile şi grădinile caselor, se reia de către Primăria municipiului Satu Mare împreună cu operatorul de salubrizare SC Florisal SA.

În cazul incendiilor produse la locuinţe, păduri sau plantaţii, persoanele fizice şi juridice aflate în apropierea acestora, au obligaţia să anunţe evenimentul la Dispeceratul unic de urgenţă, telefon 112 şi să ia măsuri, după posibilităţi, pentru limitarea şi stingerea incendiului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.