Expoziție de arte plastice semnată de pictorul Ștefan Tillinger, cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani

Joi, 7 aprilie, la Galeria de Arte a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de arte plastice semnate de pictorul Ștefan Tillinger, cu ocazia împlinirii vârstei de 65 de ani. Moderatoarea evnimentului a fost Keresztesi Monica, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

1Președintele A.A.P. Satu Mare, Gergely Csaba i-a salutat pe cei prezenți. Printre iubitorii de artă prezenți care l-au felicitat pe maestrul Tillinger s-a numărat senatorul UDMR Erdelyi D. István, parlamentarul Kereskényi Gábor, candidat la funcția de primar al municipiului Satu Mare, Ghiarfaș Adelin, candidat la Primărie din partea PNȚCD, colegi din asociație, membri de familie, prieteni, iubitori de artă.

Gergely Csaba de la început a precizat că la vârsta de 65 de ani Tillinger Ștefan manifestă o maturitate deplină din toate punctele de vedere. Din partea Școlii de Arte Satu Mare, directorul Florin Pop i-a înmânat sărbătoritului o diplomă de excelență, pentru toată activitatea desfășurată până în prezent în slujba artei. A spus că el are lucrări bine primite de critica de specialitate, cu tematici foarte variate. Este un artist meritoriu al Sătmarului și i-a urat maestrului multă sănătate și putere de creație.

3

4

5

6Deputatul Kereskényi Gábor a vorbit despre împrejurările în care l-a cunoscut pe artist în urmă cu 15 ani. Ștefan Tillinger are o creație excepțională, este o adevărată valoare a orașului nostru. Este un artist binecunoscut datorită tablourilor sale cu peisaje ce imortalizează clădirile istorice din municipiu. Kereskényi Gábor i-a urat multă sănătate și succese în continuare în activitatea sa artistică.

A vorbit apoi Gergelyi Csaba, președintele A.A.P. Satu Mare. El a amintit de cei 39 de ani de activitate a lui Ștefan Tillinger în arta plastică și de faptul că el este un membru fondator al asociației. Ca pictor abordează o tehnică foarte variată, lucrează în acuarelă, dar la fel de bine și în ulei. Folosește cu multă măiestrie și baițul, mai ales în cazul tablourilor ce reprezintă clădirile istorice din Satu Mare. ”Tablourile lui vibrează, are un acut simț al culorilor, calde și reci și pictează cu predilecție și animale. Tillinger Ștefan este un artist recunoscut atât în județ, în țară, cât și în străinătate. Tablourile sale se regăsesc în colecții din mai multe țări. Este talentat și cald la suflet”, a spus Gergely Csaba.

7

8

9

10

11Keresztesi Monica a prezentat principalele date din biografia artistului. Tillinger Ștefan s-a născut la 5 aprilie 1951 în satul Ghilvaci, comuna Moftinu Mare. După clasele primare în localitatea natală a urmat Liceul Teoretic din Carei, pe care l-a absolvit în 1970. A urmat apoi Școala de Arte din Satu Mare, la clasa de pictură a artistului Ion Popdan. A făcut numeroase călătorii de studii în Franța, Germania, Italia, Ungaria, Grecia și fosta U.R.S.S. A participat la numeroase tabere de creație și a participat la numeroase expoziții în țară și străinătate.

2Partea artistică a vernisajului a fost prezentată de interpreta Volfer Vanessa și de Ansamblul de dansuri populare germane a organizației Tinerilor Germani sătmăreni ”Gemeinsam” condus de Gabriela Rist.

Cele 43 de lucrări ale maestrului pot fi admirate în perioada 7 – 27 aprilie 2016, la Galeria de Arte a Consiliului Județean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 7, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.