Andreea Paul susține înființarea instituției Avocatul Copilului. ”Respectarea drepturilor lor este esențială”

În conferința de presă susținută vineri, 8 aprilie de deputatul Andreea Paul la sediul PNL Satu Mare, a făcut referire la două probleme devenite actuale în viața cotidiană românescă: ideea implicării tot mai active a forței economice a femeilor pe care nimeni nu o mai poate neglija, și propunerea legislativă de înființare a instituției Avocatului Copilului, în condițiile în care ”creșterea abuzurilor, a violenței și infracționalității cu victime copii este îngrijorătoare”.

DSC01964Deputatul Andreea Paul a subliniat că o treime din antreprenoriatul românesc este de gen feminin. 3.217 firme cu asociați sau acționari majoritar femei au depus bilanțul din care 2.095 sunt SRL cu asociat unic femeie. Acestea au creat 10.730 de locuri de muncă, având o cifră anuală de afaceri de 1,7 miliarde lei. La acestea se adaugă alte 3.293 de femei persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale care lucrează pe cont propriu. Județul Satu Mare se află pe locul 25 în țară din perspectiva numărului de locuri de muncă create de doamne antreprenoare. De aceea locul femeilor în politică este tot mai necesar.

În a doua parte a conferinței de presă, Andreea Paul a spus că susține crearea instituției Avocatul Copilului, alături de colege parlamentare, din majoritatea partidelor politice, care s-au alăturat acestei idei, pe lângă cele 70 de semnături ale unor deputați și senatori care susțin această idee. O dezbatere publică pe această temă a fost organizată în data de 8 martie, la Parlamentul României, intitulată ”Mama și copilul nu au culoare politică”, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Protecția Copilului, Salvați Copiii, UNICEF, Avocatul adjunct al Poporului, reprezentanți ai Academiei Române și ai partidelor politice.

În sprijinul necesității înființării Avocatului Copilului vin numeroase argumente, dintre care cel mai important este că unu din cinci români este copil, iar aceștia ”rămân invizibili pentru politicieni, ei nereprezentând o voce”. 80% din victimele violenței în familie sunt copii, o treime din copiii României trăiesc în sărăcie iar opt minori din 100 în România sunt la nivelul de sărăcie severă, cu mai puțin de 15 lei pe zi.

Un procent de 48,5 % dintre copii trăiesc în risc de sărăcie. Cei mai vulnerabili și expuși sărăciei și marginalizării sunt copiii din mediul rural. Peste 82.000 de copii au părinții plecați la muncă în străinătate, iar în ultimul an au fost părăsiți în maternități peste 700 de copii.

”Viitorul județului și al țării depinde de copii, de educație și de școală, de familie, de aceea încurajez tinerele să-și deschidă propriile afaceri pentru că un mediu familial sănătos oferă și copiilor condiții bune de creștere, dezvoltare și educație”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 8, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.