Controverse cu privire la concesionarea Zonei de agrement Someș, în ședința extraordinară a Consiliului Local

În data de 12 aprilie 2016, marți, la sediul Primăriei municipiului Satu Mare, având în vedere Dispoziția primarului municipiului Satu Mare dr. Dorel Coica nr. 368 din 7 aprilie 2016 a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Satu Mare.

DSC02045Ședința a avut următoarea ordine de zi: Proiect de Hotărâre privind aprobarea statutului de funcții și organigramei aparatului de specialitate a Primarului municipiului Satu Mare; Proiect de Hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcțiilor publice pe anul 2016; Proiect de Hotărâre privind modificarea organigramei și a statutului de funcției ale Centrului Cultural ”G. M. Zamfirescu” Satu Mare; Proiect de Hotărâre privind modificarea organigramei și ale statutului de funcții ale Serviciului Public Administrația Domeniului Public Satu Mare; Proiect de Hotărâre privind aprobarea Raportului Comisiei pentru analiza și evaluarea stadiului de realizare a contractului de concesiune a Zonei de agrement Someș Satu Mare.

Ședința a fost condusă de consilierul PNL Bancea Valeriu Petru.

La ședință au fost prezenți 23 de consilieri, cinci fiind absenți, iar pentru aprobarea a câte unui proiect de hotărâre au fost necesare 16 voturi ”pentru”. Primele patru proiecte de hotărâre nu au întrunit voturile necesare, ca urmare nu au fost aprobate. Proiectul cu privire la contractul de concesiune a Zonei de agrement ”Someș” a stârnit discuții contradictorii, multe dintre ele nejustificate.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Raportului comisiei pentru analiza și evaluarea stadiului de realizare a contractului de concesiune a Zonei de agrement ”Someș” nu a fost aprobat, obținând doar șapte voturi ”pentru”, două ”împotrivă” și nouă abțineri. În raport se arată că nu există act adițional de exploatare a apei termale, nu s-au respectat toate angajamentele asumate. Ca urmare situația Zonei de agrement va fi rediscutată la o altă ședință a Consiliului Local.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 12, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.