Organizația Județeană PSD Satu Mare, spre finalul desemnării candidaților la alegerile locale

În conferința de presă de vineri, 14 aprilie, deputatul Octavian Petric a făcut precizări în legătură cu stadiul definitivării listelor cu candidații desemnați ai Partidului Social Democrat la alegerile locale.

DSC02105Au fost definitivate până în prezent listele cu candidații desemnați, la 46 de unități administrativ-teritoriale, realizându-se alianțe cu ALDE până în prezent la trei comune, de exemplu Bogdand, Bârsău. Există organizații PSD unde încă nu sunt desemnați candidații la primării, acolo în prezent se desfășoară sondaje interne pentru a-l desemna pe cel care are cele mai mari șanse de reușită. Aceste demersuri se desfășoară în comunele Beltiug, Bixad, Târșolț și Vama. Până duminică se vor depune la Biroul Electoral Județean listele finale.

În comunele cu populație majoritar maghiară, nu vor fi făcute liste de candidați, amintim comunele Cămin, Căpleni, Porumbești și Urziceni.

Acolo unde activitatea organizațiilor PSD în prezent este slabă sau inactivă, organizațiile respective au fost dizolvate: la Pomi, Căuaș și Organizația Județeană de Tineret Satu Mare. S-au numit președinți interimari care cu un colectiv format din 15 membri continuă activitatea și existența acestor organizații. La Călinești-Oaș a fost schimbat candidatul inițial la primărie cu altă persoană, sperând că aceasta are mai mari șanse.

Referitor la listele de consilieri județeni, a fost pregătită o listă cu 42 de nume în ordine alfabetică, dar ordinea pe buletinele de vot va fi dată prin vot secret. De obicei pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, PSD îl propunea pe președintele Organizației Județene, dar acum se va lua pe parcurs hotărârea cine va fi această persoană.

În încheiere deputatul Octavian Petric a precizat că alegerile vor fi într-un singur tur, de aceea sătmărenii să se gândească bine și să-i voteze pe cei ce aduc un plus comunităților.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 14, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.