De azi până pe 31 mai se desfășoară Campania de orientare vocațională ”Îmi construiesc viitorul!”

Vineri, 15 aprilie 2016, în cadrul unei conferințe de presă susținută de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, prof. Călin Durla și a directorului CJRAE, Sânziana Cristea s-a dat startul campaniei de orientare vocațională pentru elevi ”Îmi construiesc viitorul!”.

DSC_0001Organizatorii campaniei sunt Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, cu sprijinul financiar din partea Consiliului Județean Satu Mare. Campania se desfășoară începând din ziua de 15 aprilie până în 31 mai 2016.

Partenerii acestui important demers sunt școlile din județ, Asociația Economică Româno-Germană pentru Regiunea de Nord-Vest, Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și agenții economici din județul Satu Mare. Grupul țintă îl reprezintă în general toți elevii, dar în principal elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a. Scopul acestor activități este intensificarea acțiunilor de informare și consiliere privind cariera viitorilor absolvenți.

Între 18-22 aprilie va avea loc în liceele tehnologice ”Săptămâna meseriilor”, în care se va promova învățământul profesional și tehnic. Se va desfășura o acțiune în cadrul Campaniei ”Aducem PNNDR la tine acasă”, în cadrul căreia se vor prezenta proiectele de succes și măsurile de finanțare dedicate tinerilor.

Între 18 aprilie și 31 mai, în licee va avea loc ”Ziua Porților Deschise” în cadrul căreia fiecare unitate școlară își va prezenta oferta educațională. Și în acest an se va organiza Târgul Educațional, pe baza unui program bine stabilit. Pe 22 aprilie își vor prezenta oferta educațională liceele din Carei și Tășnad, la Castelul Károlyi. Liceele din Satu Mare, își vor prezenta oferta educațională, în ziua de 20 mai, eveniment care va avea loc la Grand Mall din Satu Mare.

Tot în 20 mai, în parcul din fața primăriei Negrești-Oaș, își vor prezenta oferta educațională liceele din Negrești-Oaș. La Carei și Satu Mare se vor organiza și conferințe cu titlul ”Vreau să fiu antreprenor”. La această acțiune vor participa elevii, fiind abordată problema antreprenoriatului, ca opțiune de carieră pentru aceștia.

Pentru elevii claselor a VIII-a, se va organiza consilieri colective, cu accent pe informarea privind învățământul profesional cu durata de trei ani. Aceste consilieri se vor realiza în școli între 18 aprilie și 31 mai. Tot în școli se va face evaluarea psihoaptitudinală a elevilor, între 22 aprilie și 31 mai. Elevilor de clasa a XII-a li se vor prezenta condițiile de recrutare și selecție pentru admiterea la instituțiile de învățământ, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, între 22 aprilie și 31 mai. Universitățile din țară își vor prezenta oferta educațională absolvenților de liceu între 3 și 31 mai.

Pentru o mai bună cunoaștere a condițiilor de admitere în licee și școli profesionale, se va distribui broșura ”Admiterea în învățământul liceal și profesional 2016”, din data de 3 mai.

Pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare în învățământul liceal și profesional, se vor organiza ședințe cu părinții elevilor din clasa a VIII-a, între 3-31 mai. Tot între aceste date, se vor ține workshop-uri pe tema orientării școlare și profesionale destinate elevilor claselor a XI-a. De reținut este și faptul că fiecare școală gimnazială și liceu își are și un program propriu, corelat cu cel la nivel județean.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 15, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.