Adrian Ștef: Primarul poate fi român, maghiar sau german și să pună pe făgaș normal viața municipiului

În data de 15 aprilie, vineri, la sediul Organizației ALDE Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul Ovidiu Silaghi și candidatul la Primăria Municipiului Satu Mare, Adrian Ștef.

DSC02112În prima parte a conferinței de presă, deputatul Ovidiu Silaghi a afirmat că demisia ministrului Muncii, Ana Costea s-a făcut în condițiile în care cei trei miniștri ai Muncii, Justiției și Finanțelor nu au reușit să colaboreze pentru o lege a salarizării. Motivul a fost că majorările de salarii, pensii și ajutoare pentru mame nu sunt sustenabile. „Se poate afirma că România este în creștere economică, am avut chiar și excedent. Suntem siguri că sunt resurse financiare. Îmi pare rău că programul Prima Casă nu intră în incidența legii dării în plată”.

În încheierea intervenției sale deputatul ALDE a spus că nu are cunoștință că Satu Mare să fi avut pe rol proiecte europene în valoare de 147 milioane de euro. ”Suntem în 15 aprilie 2016 și încă nu a fost lansat niciun ghid pentru accesarea banilor europeni pentru proiecte  care nu sunt date pentru un an financiar ci pentru un ciclu financiar”.

Adrian Ștef a făcut referire la stadiul pregătirii și completării listelor electorale spunând că a luat legătura cu locuitori ai municipiului, colegi de partid care l-au îndemnat să candideze pentru Primăria Municipiului Satu Mare. În această perioadă se strâng semnături fiind suficiente, aproximativ 110.000 de semnături, semnături care există deja dar se continuă strângerea lor în dorința de a vedea care sunt așteptările.

”Sătmărenii au nevoie de proiecte. Fiecare candidat să spună ce a făcut până acum și ce va face pentru municipiul Satu Mare. Îi provoc pe toți cei care candidează să-și prezinte rezultatele și ce dorește să facă, așa ar fi corect, iar sătmărenii să decidă votându-l pe cel mai potrivit. Ca edil trebuie să ai o viziune de ansamblu pentru prezent și pentru viitor. Săptămâna viitoare voi prezenta sătmărenilor ce am făcut și ce voi face. Avem nevoie de un primar gospodar, indiferent de etnie, nu cred că asta este problema, primarul poate fi român, maghiar sau german și să pună pe făgaș normal viața municipiului”.

Adrian Ștef a mai dorit să precizeze următoarele: ”Nu am avut niciodată solicitare de cetățenie maghiară. În acest sens am cerut și primit răspuns în scris de la autoritățile maghiare. M-am născut român și sunt de religie ortodoxă”, a încheiat Adrian Ștef. Același lucru a fost arătat și de Ovidiu Silaghi în debutul conferinței: ”Nu am cerut niciodată cetățenia maghiară și voi cere și eu de la Consulat o confirmare în acest sens”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 15, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.