Tășnadul va fi animat de activitățile copiilor, în săptămâna Școala Altfel (18-22 aprilie)

Școala Gimnazială Tășnad oferă oportunitatea cadrelor didactice și elevilor de a derula în săptămâna Școala Altfel (18-22 aprilie 2016) o serie de activități și proiecte naționale, cu mare impact asupra comunității tășnădene.

DSC00976,,Călătoria mea multiculturală“ este un concurs național derulat de UE pentru promovarea limbilor, tradițiilor și culturii minorităților. Cadrele didactice au ales ca temă, pentru ediția din acest an-împletitul coșercilor.

Tot în această perioadă, ,,Junior Achievment Romania” organizează  în localitatea Tășnad ediția a XIV-a a Programului Internațional ,,Job Shadow Day”, un program cu o tradiție de 18 ani în lume. Coordonatorii locali ai proiectului, prof. Buzgău Sorina și prof. consilier Sabou Daniela apreciază că ,,Job Shadow Day” oferă o imagine reală a comunității de afaceri și a locurilor de muncă, îi ajută pe copii să-și identifice interesele și să găsească mai ușor un răspuns  la întrebarea ,,Ce vreau să devin după ce termin școala?”

În data de 19 aprilie,în cadrul unui parteneriat interjudețean intitulat ,,Cei străbuni nu vrem să piară!”, ansamblul de dansuri populare al Tășnadului, Codrulețul ,  alcătuit exclusiv din elevi ai Școlii Gimnaziale și coordonat de dna. Prof. Nicoleta Foldeș, va evolua pe scena Casei de cultură din Cehu-Silvaniei, prin acest program dorindu-se păstrarea tradițiilor strămoșești dar și dezvoltarea relațiilor interpersonale.

Tot în acest context, de păstrare a obiceiurilor și tradițiilor străbune, se situează și Concursul Național, ,,Icoana copiilor, surâsul îngerilor pe pământ”, concurs care se dorește a fi o sărbătoare de întâmpinare a Învierii Domnului.

Data de 22 aprilie va încheia seria activităților de la Școala Gimnazială, care va primi vizita participanților la Concurs Național de limbă rromani. Totodată, potrivit informațiilor oferite de doamna director a acestei școli, profesor Erdei Maria, printr-un program artistic se va sărbători, în devans, Ziua Mamei cu un spectacol organizat de elevii și cadrele didactice de la secția maghiară a școlii. Acest moment va încheia șirul activităților din săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Toate activitățile derulate de școală se vor bucura de sprijinul partenerilor tradiționali, al specialiștilor din cadrul IJP, IJJ, Primăriei orașului, Muzeului și a mai multor alte instituții publice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 18, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.