La Muzeul în aer liber al Țării Oașului a început astăzi săptămâna „Şcoala Altfel”

Programul oferit în săptămâna “Şcoala Altfel”, 18 -22 aprilie de Muzeul în aer liber al Țării Oașului, este unul practic. Elevii participanţi au avut posibilitatea să pătrundă aici în tainele unor îndeletniciri tradiționale şi să participe cu mult entuziasm la ateliere de olărit, pictură, cusături, confecționat felicitări, încondeiat ouă.  

1O altă categorie de activități au fost cele specifice sărbătorilor de Paște. Astfel, copii au învățat să picteze și să încondeieze ouă, au confecționat felicitări și coșulețe tradiționale cu ouă roșii și flori.

I-am întâlnit aici pe elevii Școlii Gimnaziale nr. 10 din Sighetu Marmației, conduși de profesorii Otilia Crișan, Anuța Moldovean și Anca Andreica, împreună cu elevii din clasele a I-a și a VII-a. Ei au participat la o lecție practică desfășurată în atelierul de olărit al artistului popular Istvanfi Geza.

2

3

4

4-2

12

13

14

15De asemenea, elevii din clasa a II-a, de la Școala Gimnazială nr. 3 din Negrești Oaș, îndrumați de profesoara Irina Pop au confecționat obiecte ornamentale de Paște, felicitări și au învățat să încondeieze ouă. Au mai participat la activități la Muzeul în aer liber și copii din clasele pregătitoare, clasa a I-a și a IV-a.

5

6

7

8

9

10

11În zilele următoare sunt așteptați între orele 09.00-17.00 elevi din județ și din județele învecinate cu programe instructive și educative întocmite cu multă pricepere de directorul Muzeului Țării Oașului, Natalia Lazăr, împreună cu harnicul colectiv din această instituție.

Programul activităţilor de săptămâna aceasta de la Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului:

Marți – Atelier ceramică – Istvanfi Geza şi Emma – Atelier de creaţie (icoane pe sticlă, felicitări şi ornamente de Paşte) – Şc. Gimnazială Nr. 3, înv. Irina Pop

Miercuri – Atelier de încondeiat ouă – Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate din comuna Ciocăneşti (Bucovina)

Party Pics – distracţie fără limite şi foto-amintiri haioase

Atelier de vopsit ouă – Liceul Teoretic Negreşti –Oaş, prof. Angela Hoban

Joi – Târg de Paşte cu produse realizate de copii şi meşteşugari în cadrul atelierelor – în parc, vis-à-vis de primărie

Vineri – Vizită liberă

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 18, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.