La Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare a avut loc Ziua Porţilor Deschise

Marți, 19 aprilie 2016, Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare a organizat, în cadrul programului ,,Școala Altfel”, începând cu ora 10.00, ,,Ziua Porților Deschise”. La această manifestare au participat sute de copii și elevi din școlile din municipiu.

DSC_0015Așa cum a precizat maiorul Camelia Lucuț, de la compartimentul  Informare și Relații Publice, programul a cuprins o serie de exerciții demonstrative dedicate tuturor copiilor, pentru a înțelege și mai bine activitatea și menirea instituției Jandarmeriei, în apărarea ordinii de drept și a liniștii publice. Tot ea a prezentat și explicate cu mult profesionalism pe înțelesul copiilor fiecare moment al demonstrațiilor prevăzute în program.

DSC_0003

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0006

DSC_0009

DSC_0010Copiii și elevii, însoțiți de cadrele didactice, au putut să admire curajul unei echipe de jandarmi care a coborât profesionist în rapel cu ajutorul coardelor, de la etajul clădirii, cu misiunea de a reține un infractor periculos înarmat, care a executat mai multe focuri dintr-o armă. Individul a fost făcut inofensiv, percheziționat, încătușat și condus cu mașina din dotare la sediul instituției.

Cele mai gustate momente ale programului au fost cele care s-au executat cu câinii de serviciu. S-a simulat o acțiune în cadrul căreia câinele a sărit în apărarea jandarmului, care a fost atacat de un răufăcător. Câinii care au participat la demonstrația de dresaj, au dat dovadă de înalte calități, care sunt necesare în momentele de intervenție în cazurile reale.

DSC_0015

DSC_0016

DSC_0025

DSC_0029

DSC_0030

DSC_0032

DSC_0034

DSC_0035Au urmat demonstrațiile de forță, de autoapărare, gestionarea unei situații în care un grup de demonstranți gălăgioși atentau la ordinea publică. În demonstrațiile de autoapărare jandarmii au folosit multiple tehnici. Asta arată că pentru a fi la înălțimea misiunilor încredințate, ei se pregătesc intens și cu multă seriozitate. Au urmat spectaculoasele demonstrații de karate, evidențiindu-se membrii Batalionului 1 Mobil. Demonstrația lor a fost răsplătită cu ropote de aplauze. Am reținut numele jandarmului Bogdan Suciu, multiplu campion pe Ministerul de Interne. Jandarmii și-au arătat forța și curajul și în momentele spargerii unor țigle în condiții de incendiu.

DSC_0037

DSC_0038

DSC_0040

DSC_0042

DSC_0043

DSC_0044

DSC_0047Cei prezenți au putut să i-a cunoștință în cadrul atelierele organizate cu armele aflate în dotarea jandarmeriei, a mijloacelor și a tehnicii auto echipate pentru intervenții. La un stand a fost prezentată oferta de școlarizare a Jandarmeriei cu ajutorul unor broșuri, pliante dar și reviste care se refereau la activitatea instituției. În program a mai figurat și trageri la țintă cu arme airsoft. În încheiere toată lumea a fost invitată să guste delicioasele gogoși pregătiți cu această ocazie pentru vizitatori.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 19, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.