Informare privind încadrarea în muncă a studenţilor şi elevilor pe perioada vacanţelor şcolare

Conform Legii nr. 72/2007 actualizata, privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă în vigoare, prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.

ajofm satu marePerioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv. Pentru a beneficia de stimulentul menţionat, angajatorii încheie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare o convenţie în termen de 30 de zile de la data angajării.

În vederea încheierii convenţiei, angajatorii depun la agenţie o cerere însoţită de următoarele documente:

 -tabelul nominal cuprizând elevii şi studenţii încadraţi;

-actul de identitate al elevului sau studentului;

-copia contractului de muncă;

-adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ prin care se atestă că persoana are statut de elev sau de student şi urmează cursurile într-o formă de învăţământ de stat sau particular, înfiinţată potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresă a perioadei de vacanţă.

Angajatorii interesaţi să beneficieze de aceste stimulente se pot adresa pentru informaţii la Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, strada Ion Ghica nr. 36, telefon 0261/770237.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 20, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.