Liderii UDMR şi FDG Satu Mare au semnat Protocolul de colaborare politică pe perioada 2016-2020

Uniunea Democrată Maghiară din România, Organizaţia Judeţeană Satu Mare şi Forumul Democrat German din judeţul Satu Mare au semnat joi, 21 aprilie Protocolul de colaborare politică pe perioada 2016-2020. Acest protocol a fost încheiat pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 şi a perioadei madatului aleşilor locali din 2016 până în 2020, având ca obiect colaborarea celor două formaţiuni privind administraţia publică locală.

DSC02283Evenimentul s-a desfăşurat în sala mare a Casei Șvabilor de pe Strada Vasile Lucaciu, în prezenţa principalilor lideri ai UDMR şi FDG Satu Mare: Pataki Csaba şi Kereskényi Gábor din partea UDMR, respectiv Leitner Ioan și Ressler Stefan din partea FDG. Protocolul se referă şi la colaborarea la nivel judeţean în privinţa constituirii Consiliului Judeţean, precum şi în localităţile unde există alianţe. În cazul municipiilor Satu Mare, Carei şi oraşului Tăşnad, FDG va susţine candidaţii UDMR pentru funcţiile de primar, iar pe listele comune de consilieri locali FDG va ocupa a doua poziţie şi locuri eligibile. Acolo unde FDG are primar în funcţie, UDMR va susţine acel candidat. UDMR va propune viceprimari sprijiniţi inclusiv de FDG.

DSC02287După alegeri, în funcţie de structura rezultată în consiliile locale, atât UDMR, cât şi FDG vor încerca să realizeze parteneriate şi cu alte partide “Poate vor fi surprise, nu se ştie niciodată. Vom vedea cu cine vom colabora”, a spus Kereskényi Gábor, candidatul la Primăria Satu Mare din partea UDMR.

În final, s-a precizat că în urma realizării unui sondaj pe un număr de 1.000 de persoane, a reieşit că 70% din sătmăreni doresc schimbarea, după cum a precizat Kereskényi Gábor. Acesta a mulţumit pentru încrederea acordată de a candida pentru funcţia de primar, reafirmând că împreună cu FDG vor alcătui o echipă bună în această “alianţă pentru Satu Mare”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 21, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.