„22 Aprilie – Ziua Mondială a Pământului” a fost celebrată la Școala Gimnazială Vetiș

Cu ocazia evenimentului ecologic „22 Aprilie – Ziua Mondială a Pământului” în data de 21 aprilie, la Școala Gimnazială Vetiș a avut loc o acțiune inedită desfășurată sub directa coordonare a învățătoarelor Daniela Șereș și Monica Bojan. La activitate au participat 60 de elevi, 15 părinți și cadre didactice.

parintiLa eveniment au participat Elisabeta Bekessy, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, conducerea primăriei Vetiș în persoana primarului Juhasz Ludovic, viceprimarul  Dan Codrea Dan și nu în ultimul rând directorul şcolii, Hudacsko Gyongyi.

Acțiunea dedicată evenimentului ecologic a debutat cu un concurs intitulat „Ce ştim despre planeta Pământ”, ocazie cu care echipajele denumite generic: Apa, Atmosfera, Soarele și Pământul, s-au întrecut în cunoștințele acumulate în domeniul protecției mediului. A urmat sceneta „Natură te iubim și te îndrăgim” și parada costumelor realizate din materiale reciclabile.

Nivelul de atracție a acțiunilor a culminat cu activitățile realizate împreună cu părinţii, „Confecţionare de obiecte din materiale reciclabile”, prezentarea obiectelor realizate de către părinți.

poze grup 2La finalul acțiunii Elisabeta Bekessy a felicitat conducerea școlii și cadrele didactice pentru implicarea în educarea tinerei generații cu privire la necesitatea protejării mediului, iar pe elevi pentru implicarea activă în acțiunile dedicate celebrării evenimentelor de mediu. Totodată a adresat chemarea către părinți, cadre didactice și elevi să participe în viitorul apropiat, în calitate de voluntari ecologi, la Campania de informare a locuitorilor comunei Vetiș cu privire la impulsionarea colectării selective a deșeurilor reciclabile, având în vedere că la nivelul comunei vor fi amplasate numeroase puncte de colectare ale deșeurilor reciclabile dotate cu containere special pentru fiecare tip de deșeu.

Directorul şcolii din Vetiş, Hudacsko Gyongyi a decernat premiile pentru cei mai activi ecologi, iar din partea APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy a oferit câte o diplomă de onoare conducerii școlii și învățătoarei Daniela Șereș.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 21, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.