Campania „Vreau permis de biciclist”, la final. 441 de elevi sătmăreni au începând de azi permis de biciclist

Prima ediție a campaniei „Vreau permis de biciclist” a ajuns la final, pentru ciclul școlar. 18 clase de la Școlile Gimnaziale „Avram Iancu”, „Mircea Eliade”, „Constantin Brâncoveanu” și „Dr. Vasile Lucaciu” s-au înscris în acest proiect și au luat parte la cele trei etape, respectiv: informare, evaluare și abilitate.

DSC_0402Joi, 21 aprilie de la ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Satu Mare a avut loc concursul de îndemânare pe bicicletă al şcolarilor. Cele 15 echipaje ce au stat la linia de start au parcurs un traseu ce cuprinde slalom printre jaloane, obstacole, mers in linie dreaptă, cerc și oprire regulamentară, copiii demonstrând în acest fel cât de bine se descurcă și în situații de risc.

DSC_0214Cei ce au urmărit atent și au arbitrat competiția au fost: Ovidiu Matioc – Radio Transilvania, comisar Simona Săndulescu – Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare și agent Breban Ionuț din cadrul Biroului Rutier. Cei mai buni bicicliști ce s-au remarcat individual la acest concurs au fost: Miclea Cătălin – cls. a IV-a B și Hrițiu Erik – cls.I-a A, ambii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” și Laszto Kevin – cls. A II-a A – Școala Gimnazială „Dr. Vasile Lucaciu”.

Locul I a revenit Școlii Gimnaziale „Dr. Vasile Lucaciu” prin participarea echipajului clasei a II-a B, îndrumați de învățătoarea Zab Timea. Locurile II și III au revenit școlii gazde, „Avram Iancu”, datorită elevilor clasei a IV-a B și a IV-a D, ai  învățătoarelor Mic Marinela și Ardelean Ioana.

DSC_0508În data de 09 mai 2016, de la ora 10.00, la Grădiniţa „Dumbrava Minunată” din Satu Mare va avea loc și competiția preșcolarilor din cadrul acestui proiect la care participă grădinițele Nr.5, 11, 6, „Dumbrava Minunată”, „Voinicelul” corp B și C. Atunci 219 de copii vor primi permisele de biciclist.

Campania „Vreau permis de biciclist”, alfată la prima ediţie, este inițiată de Fundația Maria și Radio Transilvania Satu Mare, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratul Școlar şi are drept scop încurajarea mobilităţii active şi durabile în rândul copiilor, utilizând pe viitor ca mijloc de transport bicicleta ce poate să le ofere şi un mod de viaţa sănătos.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 aprilie 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.