La Școala Gimnazială din Berveni a fost celebrată Ziua Mondială a Pământului, 22 Aprilie

Cu ocazia evenimentului ecologic ”22 Aprilie – Ziua Mondială a Pământului”, în data de 22 aprilie la Școala Gimnazială Berveni, a avut loc o acțiune deosebită cu titlul ”Memorialul Molnar Zoltan” în amintirea regretatului profesor al Școlii din Berveni, desfășurată sub directa coordonare a directorului Molnar Eva, la care au participat elevi din opt școli gimnaziale din zonă și cadrele didactice care au pregătit copiii pentru acest program.447La eveniment au participat consilierul Katalin Hersh din partea APM Satu Mare, conducerea primăriei Berveni în persoana primarului Kiss Zoltan, directorul Școlii Gimnaziale Berveni, Molnar Eva, cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Berveni și ale celorlalte instituții de învățământ.

Acțiunea dedicată evenimentului ecologic a debutat cu un program artistic susținut de copiii școlii gazdă, prin care au marcat evenimentul, după care s-a desfășurat concursul ecologic, organizat pe două categorii de vârstă: clasele III-IV și clasele V-VIII. Probele concursului au fost elaborate de cadrele didactice, cu grade de dificultate diferite pentru cele două grupe.

445 (1)Au participat echipaje de câte patru copii de la Școlile Gimnaziale din Cămin, Urziceni, Foieni, Ciumești, Școala Gimnazială ”Fenyi Istvan” din Căpleni, de la două instituții de învățământ din Carei: Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” și Școala Gimnazială nr. 3 și evident de la școala gazdă: Școala Gimnazială Berveni. Probele au constat din verificarea cunoștințelor despre natură, despre metode ecologice utilizate în viața cotidiană, în gospodăria fiecăruia, în recunoașterea diferitelor tipuri de mase plastice și posibilele efecte ale acestora asupra sănătății și a mediului, elaborarea unui afiș care a avut ca subiect ”Mlaștina de la Ecedea”, cei mici și-au demonstrat îndemânarea în „fabricarea” de obiecte din material reciclabile și nu în ultimul rând s-a punctat și cantitatea de deșeuri reciclabile și deșeuri electrice-electronice periculoase colectate selectiv de către elevi în cursul anului școlar.

La finalul acțiunii, delegata Agenției pentru Protecția Mediului a felicitat conducerea școlilor și cadrele didactice pentru implicarea în educarea tinerei generații cu privire la  necesitatea protejării mediului, iar pe elevi pentru implicarea activă în acțiunile dedicate celebrării evenimentelor de mediu, a felicitat în special Școala din Berveni pentru această a 5-a ediție a concursului ecologic dedicat memoriei profesorului Molnar Zoltan urând succes și dăruire pentru continuarea acestei frumoase tradiții. Totodată a marcat importanța colectării selective a deșeurilor atât la nivelul instituțiilor de învățământ cât și la nivelul comunităților locale.

Organizatorii au oferit premii constând în cărți celor mai bune echipaje, diplome de merit profesorilor coordonatori, iar din partea APM Satu Mare, Katalin Hersh a oferit câte o diplomă de onoare fiecărei școli care a participat la acest eveniment.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 22, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.