Oportunități de investiții în orașul Ardud, mai ales prin valorificarea potențialului agricol

Orașul Ardud, deși are acest statut doar din anul 2006 și este cel mai mic oraș din județul Satu Mare, cu 6.231 de locuitori în anul 2011, prezintă o multitudine de oportunități de investiții în numeroase domenii. Având în vedere faptul că specificul orașului este de 40% agricol, 20% zootehnic, 30% industrial și 10% alte domenii, la Ardud se impune în primul rând valorificarea potențialului agricol.

adrdExistă un cadru legislativ favorabil pentru valorificarea acestui potențial. Oficiul Județean pentru Consultanță Agricolă poate oferi un sprijin important în accesarea fondurilor europene. Toate investițiile din agricultură pot să ducă la creșterea veniturilor populației, în sectoare ca legumicultura, pomicultura și apicultura. Există toate premisele unei activități de succes în toate aceste domenii, ținând cont că aici există forță de muncă calificată iar autoritățile locale sunt gata să acorde tot sprijinul.

Guvernul își oferă sprijinul pentru inițiativele locale. Resursele locale sunt prea puțin valorificate în prezent. Se are apoi în vedere creșterea asistenței financiare din partea Uniunii Europene pentru IMM-uri, prin fonduri structurale, impunându-se și diversificarea programelor naționale de sprijin pentru IMM-uri. Există apoi posibilitatea accesării creditelor cu dobândă subvenționată pentru crearea de noi locuri de muncă. Există disponibilitate pentru încheierea de relații de parteneriat a autorităților locale cu investitorii locali sau străini.

La Ardud trebuie să continue reabilitarea și modernizarea unităților școlare și a căminelor culturale. Se are în vedere construirea unei case de cultură, a unei baze sportive multifuncționale dar și amenajarea și dotarea centrelor de joacă și recreere pentru copii.

Se apreciază că în domeniul turismului sunt condiții acceptabile, atât în domeniul infrastructurii fizice cât și a utilităților. Se impune încurajarea unor noi forme de turism, cum ar fi cel de agrement, ecologic sau sanitar. Aici, utilizarea și accesarea fondurilor Uniunii Europene au un cuvânt de spus. Există disponibilitate pentru concesionarea unor clădiri și terenuri. Consiliul Local are disponibilitatea de a oferi facilități fiscale.

În domeniul sănătății și asistenței sociale se impune înființarea și dotarea centrelor de sănătate, înființarea punctelor farmaceutice. Se impune promovarea de programe concrete destinate asistenței sociale reale și promovarea unei politici sociale care este susținută de Uniunea Europeană.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 23, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.