Campania de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, continuată de copiii Grădiniţei nr. 6

Vineri, 22 aprilie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din municipiul Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean a organizat un concurs județean “Copiii și natura”, în parcul din Grădina Romei.

IMG_4715În acest context, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a continuat campania de educare și conştientizare a populaţiei privind importanța și necesitatea colectării selective a deșeurilor reciclabile din cadrul programului de educație ecologică ”Cel mai tare la reciclare”, și în rândul preșcolarilor participanți înscriși la concurs însoțiți de cadrele didactice, la atelierul de “Colectare selectivă”.

La atelierul de “Colectare selectivă”, Farkas Ramona, specialist în domeniul gestiunii deșeurilor din cadrul APM Satu Mare a prezentat participanților ce este colectarea selectivă, cum se face corect și mai ales, de ce este important să separăm deșeurile de ambalaje de deșeurile menajere. Toate acestea au și fost puse în practică de fiecare preșcolar care a stat la rând cu diferite deșeuri reciclabile: hârtie și carton, flacoane de plastic, baterii portabile și becuri pentru a le putea depune în containerele corespunzătoare amplasate de către SC Alpin SRL – operatorul economic colector de deșeuri partener în cadrul competiției ”Cel mai tare la reciclare ”.

IMG_4722La acțiune au participat și 10 elevi voluntari de la Școala Gimnazială Lucian Blaga însoțiți de profesoara Aurica Matei, care a contribuit la bunul mers al acțiunilor desfășurate și a venit în sprijinul preșcolarilor.

La finalul acțiunii din cadrul concursului județean “Copiii și natura”, pentru sârguința și istețimea de care au dat dovadă, toți preșcolarii precum și voluntarii au fost recompensați cu premii.

Următoarea acțiune a campaniei de colectarea selectivă a deșeurilor va avea loc în localitatea Vetiș după montarea containerelor la punctele de colectare selectivă amenajate în acest sens, în prezența părinților voluntari.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 25, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.