116 amenzi, aplicate de poliţiştii rutieri

În cursul acestei dimineţi, începând cu ora 06.30, poliţiştii Serviciului Rutier au fost angrenaţi în acţiuni organizate în colaborare cu specialişti R.A.R., în scopul verificării stării tehnice a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice.

masina-politie

S-a urmărit buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. 

De asemenea, a fost verificată autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa dintre datele înscrise în certificatul de înmatriculare şi caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

În acest context au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în 21 de cazuri autovehiculele oprite în trafic prezentând defecţiuni tehnice, mai mult în 9 situaţii impunându-se şi retragerea certificatelor de înmatriculare. Au fost amendaţi 28 de şoferi care au circulat cu viteze peste limita legal admisă şi alţi 18 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au mai fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor în domeniul transportul public de persoane, lipsa documentelor ori traversare neregulamentară, în cazul pietonilor.

Unul dintre şoferii opriţi în trafic pe DN 19, sectorul Carei – Pişcolt, consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, având o concentraţie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul său, poliţiştii au aplicat măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile. 

De altfel, pe lângă sancţiunile aplicate în cursul acestei dimineţi poliţiştii rutieri au mai suspendat joi, 17 ianuarie a.c., alte 4 permise pentru angajarea în depăşiri neregulamentare în zona indicatorului rutier „Depăşirea interzisă” ori pe trecerea de pietoni, precum şi pentru depăşirea cu peste 50 km/oră a vitezei legal admise ori nerespectarea culorii roşii a semaforului. Joi au fost aplicate 272 de sancţiuni contravenţionale pentru comiterea de abateri în trafic, valoarea amenzilor depăşind 15.000 lei. 

Alţi doi şoferi sunt anchetaţi pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, şi anume conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Ionel G., de 28 de ani, din Călineşti Oaş, a fost oprit în trafic, pe DJ 197, de către poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală, constatându-se că acesta conducea un autovehicul a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie expirase. 

O situaţie similară a fost constatată şi de către poliţiştii Secţiei 1 Valea Vinului Poliţie Rurală, care efectuează cercetări faţă de Ion V., de 52 de ani, din Borleşti, tot pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, bărbatul fiind surprins în trafic, pe DJ 193. 

 

 

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 18, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.