Şansă pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră în structurile de siguranţă naţională

Începând cu data de 22.04.2016, structura de resurse umane a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, a demarat activitatea de recrutare a candidaţilor, pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului necesar Ministerului Afacerilor Interne.

politie-defileaza-e1460989699534Astfel, pentru Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” cifra de şcolarizare pentru acest an este de 250 locuri, în timp ce pentru scolile de agenţi de poliţie de la Câmpina şi Cluj Napoca sunt alocate 700 respectiv 150 de locuri.

De menţionat că în cadrul acestor cifre de şcolarizare, pentru minoritatea maghiară, romă şi alte minorităţi sunt locuri distinct alocate, în schimb toate locurile sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Dintre principalele condiţii enumerăm intervalul de vârstă în care trebuie să se încadreze candidatul, respectiv între 18 şi 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs şi să aibă înălţimea de minimum 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile. De asemenea fac parte dintre condiţiile obligatorii cele referitoare la aptitudini fizice şi psihice şi cele legate de studii şi de comportament.

Candidaţii au posibilitatea să opteze pentru locurile M.A.I. la una sau mai multe instituţii de învăţământ superior ale M.A.I, M.Ap.N şi S.R.I şi unităţi de învăţământ postliceal ale M.A.I şi M.Ap.N, în măsura în care graficele/calendarele de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de selecţie şi de evaluare a cunoştinţelor.

Pentru informaţii detaliate şi înscriere, persoanele interesate se vor prezenta la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, cu sediul în municipiul Satu Mare, Str. Cuza Vodă nr. 5/A, începând cu data de 22.04.2016, în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 09,00-14,00.

Relaţii suplimentare se pot obţine de zilnic, la telefon 0261/807777, interior 20230, 20011 si la adresa de internet http:www.sm.politiaromana.ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 26, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.