Primăria Homoroade cere Consiliului Judeţean reabilitarea urgentă a Drumului Județean 193 A

În data de 26 aprilie, la sediul Primăriei comunei Homoroade, la invitația primarului Simion Ardelean s-a organizat o conferință de presă având ca temă starea Drumului Județean 193 A, cu scopul de a atrage atenția organelor competente din cadrul Consiliului Județean Satu Mare. Au mai participat deputatul Octavian Petric și viceprimarul comunei Viile Satu Mare, Tiberiu Pintea.

DSC02388În condițiile în care comuna Homoroade aparține zonei etnografice Codru, care reprezintă împreună cu Oașul emblema culturală a județului Satu Mare, este imperios necesară realizarea accesului bun și civilizat al tuturor celor ce doresc și care locuiesc în această zonă. Aici există și un traseu turistic ce se întinde până în Vârful Codrului, până la localitatea Chilia. Aici există dotări foarte bune pentru primirea turiștilor. Accesul între Homoroade până la Oțeloaia se face pe un drum forestier care nu este practicabil tot timpul anului.

DSC02410Reabilitarea Drumului Județean 193 A a fost cuprinsă în programul din anul 2015, dar din păcate nu s-a finalizat nimic până în prezent. „Acest drum este o frână în dezvoltarea comunei noastre. S-a dorit să se înființeze aici un centru de urgență medicală dar s-a renunțat din cauza proastă a drumului. Multe firme de transport vor să renunțe la acest traseu tot din cauza drumului. Suntem incluși într-o zonă turistică, piscicolă, pomicolă, aici sunt agenți economici care doresc să investească, avem nevoie de acest drum, de fiecare dată ni se promite că va fi dezvoltată zona Codru dar am rămas tot cu promisiunile.

Fac apel la Consiliul Județean ca să se urgenteze procedura de licitație, astfel încât să se poată începe în scurt timp reabilitarea acestui drum. Cetățenii ne întreabă și ne cer un răspuns, iar noi nu le putem da nici o informaţie în acest sens. Nu căutăm vinovații, dar dorim ca și zona Codru să intre în atenția autorităților”, a spus primarul Simion Ardelean.

Aflat la fața locului deputatul Octavian Petric a fost întrutotul de acord cu doleanțele celor din Homortoade promițând tot sprijinul din partea sa.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 26, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Primăria Homoroade cere Consiliului Judeţean reabilitarea urgentă a Drumului Județean 193 A

  1. La anu si la multi ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.