Acţiuni ale poliţiştilor de combatere a ilegalităților din comerțul cu produse alimentare

Premergător sărbătorilor Pascale, în cadrul acţiunilor pe care Poliţia Română le desfășoară pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului cu produse alimentare, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Satu Mare, în colaborare cu structurile teritoriale de poliţie în perioada 23.04-27.04.2016, au acţionat pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi pentru garantarea siguranţei alimentare a populaţiei. 

carne1În cadrul acţiunilor desfăşurate, care au vizat activităţi de prevenire si combatere a nerespectarii normelor legale din domeniul producerii produselor alimentare, precum şi exercitarea comertului cu aceste produse dar şi cu animale, au fost efectuate controale asupra societăţilor comerciale de profil şi asupra persoanelor fizice în pieţele de desfacere.

Controalele au fost efectuate de către Comisia mixtă de control, constituită în baza ordinului prefectului, din care fac parte pe lânga poliţişti, reprezentanţi ai D.S.V.S.A., D.S.P. şi O.P.C.

carne2În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, pentru fapte care contravin legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, pentru persoane juridice dar şi unor persoane fizice care efectuau acte de comerţ fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege.

Valoarea amenzilor aplicate este de peste 4.500 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 500 de lei, deţinute ilegal în vederea comercializării.

În cursul zilei de astăzi, s-a urmărit cu precădere verificarea respectării legislaţiei în vigoare referitoare la condiţiile sanitar veterinare în unităţile şi punctele de sacrificare a animalelor autorizate dar şi identificarea eventualelor puncte de sacrificare neautorizate. În acelaşi context s-a urmărit trasabilitatea şi modul de identificare a animalelor.

Astfel, pe raza municipiului Satu Mare în zona Negreşti Oaş au acţionat echipe mixte, care au verificat respectarea legalităţii în domeniu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.400 lei şi s-au confiscate bunuri în valoare de aproximativ 600 lei.

carne3La una din societăţile de profil controlate, aflată pe raza comunei Gherţa Mică a fost identificată şi indisponibilizată cantitatea de 31 kg carne, care avea termenul de valabilitate expirat. Pe lângă sancţiunea contravenţională aplicată, ca măsură complementară a fost dispusă şi confiscarea mărfii.

Şi în perioada următoare dar şi pe timpul Sărbătorilor Pascale poliţiştii vor fi la datorie şi vor desfăşura activităţi specifice în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special în locurile cu manifestări religioase, atât pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale din pieţe, târguri şi centre agroalimentare precum şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor şi a blocajelor rutiere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on aprilie 28, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.