Candidații Organizației UDMR au prezentat programul de dezvoltare a municipiului Satu Mare

Marți, 3 mai, la sediul Organizației UDMR Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de Kereskényi Gábor, candidatul la Primăria municipiului Satu Mare și candidații UDMR pentru Consiliul Local Satu Mare. Conferința a avut ca subiect programul dezvoltării municipiului Satu Mare.

DSC02422Pornind de la ideea că în ultimii ani în Satu Mare nu au fost elaborate noi proiecte, s-a construit ce s-a moștenit de la administrația anterioară, în municipiu domină haosul iar aspectul spațiilor publice este dezastros. UDMR propune o dezvoltare urbană planificată a municipiului, reînnoirea centrului istoric prin accesarea fondurilor europene prin refacerea fațadelor clădirilor, a elementelor de pavaj și iluminat public. Se are în vedere achiziționarea și renovarea clădirii Hotelului Dacia, întocmirea proiectului de reânoire a Centrului Nou. Se vor accesa fonduri pentru construcția Sălii Polivalente și a unui bazin de înot municipal. Se vor folosi tehnici moderne de reparare a trotuarelor, vor fi nivelate capacele de canalizare și se va realiza o rețea subterană de cabluri.

Pentru relansarea economică se vor acorda scutiri și facilități pentru investitori și se va acorda o atenție mai mare formării forței de muncă. În zonele industriale: Șoimoșeni, Depozitelor, Merilor, Vulturului se vor asfalta drumurile, se va reabilita rețeaua de canalizare, iluminatul și transportul public. În zona de influență a Parcului Industrial Sud și a Aeroportului se va înființa un centru logistic. Se vor relansa proiectele legate de Incubatorul de Afaceri și Casa Meșteșugarilor, se va extinde parcul industrial și vor fi demarate discuții pentru prelungirea autostrăzii M3 din Ungaria. Toată administrația va fi orientată către mediul de afaceri. Procedurile de autorizare comercială vor fi simplificate și urgentate.

Pentru siguranța publică vor fi adoptate măsuri pentru sporirea eficienței poliției locale, o colaborare mai strânsă cu Poliția Rutieră, Jandarmeria și alte organe de ordine. Se va continua dezvoltarea sistemului de supraveghere stradală, îmbunătățirea nivelului de pregătire a poliției locale. Circulația rutieră din Satu Mare va fi regândită pe baza unui studiu de specialitate. Realizarea unei parcări supraetajate în centrul orașului, parcări în cartierele de locuințe. Parcul de autobuze va fi reînnoit. Se vor construi două platforme noi de autogări pentru navetiști pe cele două maluri ale Someșului. Se va dezvolta infrastructura necesară circulației cu biciclete.

La capitolul servicii publice, se vor întroduce proceduri administrative transparente și eficiente care să corespundă nevoilor populației. Banii publici vor fi cheltuiți în mod transparent. În cartierele Micro 16, 17 și Carpați vor fi amenajate ghișee unice unde pot fi semnalate problemele curente, se pot achita facturi sau se pot depune cereri. Programul de relații cu publicul va fi prelungit. Comunitatea va fi implicată în procesul decizional. Locuitorii unui cartier să decidă soarta banilor pe care îi plătesc ca taxe și impozite.

Spațiile verzi vor fi reabilitate, se va opri tăierea copacilor, se vor planta copaci în locul celor bătrâni. Se vor construi locuri de joacă ecologice. Malurile Someșului vor fi amenajate, la fel și zona Ștrandului. La Pădurea Noroieni se va amenaja o zonă de agrement. Se va extinde rețeaua de piste pentru biciclete. Sistemul de salubrizare se va moderniza strict.

Tinerilor căsătoriți li se vor oferi terenuri de 3-5 ari care pot fi cumpărate după 10 ani. Blocurile de-a lungul arterelor principale vor fi cuprinse în programul de termoizolare.

În domeniul sănătății se va pune accentul pe prevenție și depistarea bolilor grave. Vor fi sprijinite organizațiile civile care derulează activități cu caracter social.

Se va dezvolta infrastructura școlară și se va sprijini învățământul dual. Sportul de masă va fi sprijinit, îndeosebi cel de performanță. Pentru relaxare și petrecerea timpului liber se vor reda publicului mai multe zone, se va crea un birou special pentru turism și imaginea orașului.

Având în vedere că tineretul este garanția viitorului, se vor întocmi programe de acordare a burselor. În cadrul fostului cinematograf Victoria se va crea un Centru de resurse pentru tineret și se vor sprijini organizațiile de tineret.

Candidații UDMR pentru alegerea consiliului local al municipiului Satu Mare sunt:

Kereskényi Gábor, Ressler Ștefan, Magyar Lóránd Bálint, Masculic Csaba, Szőcs Péter-Levente, Butka Gergely-Norbert, Günthner Tiberiu, Szejke Ottilia, Kiss Iosif, Zsók János-Csaba, Gáti Ștefan, Zazula Béla, Bertici Ștefan, Maurer Róbert-Csaba, Mureșan Ștefan, Bura-Maksay Ștefan Petru, Szénás Szabolcs, Pataki Enikő, Rappert-Vencz Gábor, Boer Ádám, Nits János, Szilágyi Edömér, Gnándt Zoltán, Thoroczkay Sándor Antal Gyula, Pataki Zoltán, Stier Péter-Gabriel, Nagy Szabolcs, Kovács Máté, Pataki Csaba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 3, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.